pátek 13. ledna 2017

Javorové sušenky

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez cukru
Bez pšenice
Pro děti

Po dlouhé době se mi zase doma sešly banány, tak jsem chtěla vyzkoušet nějaký recept. Nakonec jsem zase improvizovala a výsledek je tak lahodný, že jej musíte vyzkoušet. :-) Kombinace javorového sirupu, lískových ořechů a ovesných vloček je úžasná. Dobrou chuť!


Suroviny:

2 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku řepkového oleje
1/2 hrnku javorového sirupu
1/2 hrnku nasekaných lískových ořechů
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička skořice
1 banán

Banán rozmixujte s javorovým sirupem, olejem a mlékem. Zbylé suroviny promíchejte v míse a následně zalijte tekutou směsí. Vypracujte těsto. Lžičkou tvarujte hromádky na plech vyložený pečícím papírem a následně pečte v předehřáté troubě při 160°C 20 - 25 minut.

2 komentáře:

  1. Mám otázečku, to je z mletých nebo celých vloček? :-) Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se za pozdní odpověď, použila jsem jemné ovesné vločky celé... ale nemyslím si, že by to hrálo roli ;-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den