Superpotraviny - recenze

Po delší odmlce přicházím s dalším recenzním článkem. Tentokrát se jedná o knihu z nakladatelství Noxi "Superpotraviny - Zdroje síly z přírody" od Susanny Bingemer.

Knížka je menšího formátu s měkkými listy s pěkným designem a tak přesto, že nezabere mnoho místa v knihovně, vzhledem a informační přínosností si najde místo ve vašem domově.


Rozčlenění je klasické, jako u většiny knih z nakladatelství Noxi, na teoretickou část a praktickou.
Teorie seznamuje čtenáře s tím, že zdravě jíst je tak snadné, dále co jsou to superpotraviny, co umí a zamyšlení nad tím, že člověk je tím, co jí a jak to tedy udělat, abychom byli zdraví jak psychicky, tak fyzicky.


Praktická část seznamuje s 25 účinnými superpotravinami. Vy se tak můžete dozvědět, proč jsou tak zdraví prospěšné mořské řasy, aronie, borůvky, chia, mandle, goji, konopná semínka, maca, moringa, physalis nebo třeba vlašské ořechy.

Každá potravina je doplněná i recepty a vy si tak hned můžete vyzkoušet účinnost superpotraviny.
Například u lněného semínka se dozvíte, že je skvělé pro žaludek, střevo, mozek a srdce. Nejzajímavějšími látkami obsažených v lněném semínku jsou bezesporu omega 3 mastné kyselin (ve formě ALA), kterých len obsahuje nejvíce v rostlinné říši a je tak výborným zdrojem například pro vegany a vegetariány. Kromě zdraví prospěšných informací se dozvíte, jak lněné semínko používat, že to nemáte s lnem zprvu přehánět a zavádět jej do stravy postupně a taky třeba to, že se dá lněné semínko použít místo vejce.

Kniha mi přijde velmi informačně přínosná a z mnoha knih o superpotravinách, bych tuto vyzdvihla jako asi nejpřínosnější.
Všechny superpotraviny jsou (s výjimkou včelích produktů) veganské a kniha je tak vhodná pro všechny zájemce.

Knihu doporučuji a hodnotím 4* z 5*. Zakoupit si ji můžete v knihkupectví nebo přímo na stránkách nakladatele ZDE.

Komentáře

Oblíbené příspěvky