sobota 25. února 2017

Vdolky

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje

Manžel dnes zavelel, že by si dal vdolky. Jeho přání je mým rozkazem a tak jsem se do nich pustila. Jedná se o první veganské vdolky v mé kuchařské kariéře a musím říct, že jsou moc dobré. A hlavně děsně jednoduché.

Suroviny:

250 g hladké špaldové mouky
3/4 kostky droždí
25 g řepkového oleje
150 ml sójového mléka
1/2 lžičky vanilkové esence (nebo 1 vanilkový cukr)
25 g třtinového cukru
kůra z 1/2 citronu
špetka soli

řepkový olej na smažení

povidlí a tofu tvaroh (tofu, rostlinné mléko, citronová kůra a šťáva, cukr) k podávání

Do mísy prosyjte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nadrobte droždí, které zalijte troškou vlažného mléka a zasypte cukrem.
Jakmile vzejde kvásek (cca 10 minut v teple), tak přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto. Lépe se zpracovává rukama na vále.
Těsto nechejte hodinu kynout.
Poté těsto na pomoučněném vále propracujte a vyválejte zhruba 2 cm vysokou placku ze které vykrajujte kolečka.
Kolečka smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Doporučuji před vložením do oleje prostředek kolečka zúžit.
Po usmažení osušte kuchyňskými papírovými utěrkami, nazdobte a podávejte. Nejlepší jsou teplé.
Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Skvělé, až jsem na ně dostala hroznou chuť ♥ určitě vyzkouším

    http://little--claire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den