Dort s krémem z irského mechu
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Korpus:
2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek datlového pyré
1 dcl oleje
400 g natural sojový jogurt (například z Kauflandu Take is Veggie)
1 kypřící prášek do pečiva
1 lžíce karobu
rostlinné mléko nebo voda dle potřeby
Krém:
1 hrnek gelu z irského mechu (minimálně na 8 hodin namočit 50 g irského mechu do vody, vodu několikrát vyměnit, následně s asi 1 dcl vody rozmixovat na gel)
2 banány
150 g kešu (namočit)
1 dcl vody
rýžový sirup na doslazení
Na ozdobení:
80 g hořké čokolády na vaření (používám VIVANI)
1 lžíce rostlinného oleje (kokosový, řepkový,...)
jahody
Ze surovin na korpus vypracujte lité těsto. Přidejte tolik mléka/vody, aby těsto šlo nalít na plech. Pečte ve vymazaném a moukou vysypané dortové formě asi 40 minut. To, zda je těsto upečené vyzkoušejte pomocí špejle, pokud bude po vytažení suchá, korpus je hotový.
Z nabobtnaného a propláchnutého mechu si s troškou vody vytvořte hustý gel, který následně rozmixujte s namočenými kešu, banány, vodou a trochou sirupu na oslazení.
Vychladlý korpus potřete vysokou vrstvou krému, polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte jahodami.
Nechte ideálně přes noc vychladit.
Dobrou chuť!
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Slibovaný recept na dort s krémem z irského mechu je konečně tu.
Irský mech se dá koupit ve větších zdravých výživách, nebo jej můžete objednat přímo od dovozce s 10 % slevou na eshopu Lahodnosti ZDE. Stačí jen do poznámky pod objednávkou napsat "Lenka-IRSKYMECH".
Suroviny:Korpus:
2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek datlového pyré
1 dcl oleje
400 g natural sojový jogurt (například z Kauflandu Take is Veggie)
1 kypřící prášek do pečiva
1 lžíce karobu
rostlinné mléko nebo voda dle potřeby
Krém:
1 hrnek gelu z irského mechu (minimálně na 8 hodin namočit 50 g irského mechu do vody, vodu několikrát vyměnit, následně s asi 1 dcl vody rozmixovat na gel)
2 banány
150 g kešu (namočit)
1 dcl vody
rýžový sirup na doslazení
Na ozdobení:
80 g hořké čokolády na vaření (používám VIVANI)
1 lžíce rostlinného oleje (kokosový, řepkový,...)
jahody
Ze surovin na korpus vypracujte lité těsto. Přidejte tolik mléka/vody, aby těsto šlo nalít na plech. Pečte ve vymazaném a moukou vysypané dortové formě asi 40 minut. To, zda je těsto upečené vyzkoušejte pomocí špejle, pokud bude po vytažení suchá, korpus je hotový.
Z nabobtnaného a propláchnutého mechu si s troškou vody vytvořte hustý gel, který následně rozmixujte s namočenými kešu, banány, vodou a trochou sirupu na oslazení.
Vychladlý korpus potřete vysokou vrstvou krému, polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte jahodami.
Nechte ideálně přes noc vychladit.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den