neděle 19. srpna 2018

Rychlá kokosová buchta

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje

Po delší době se hlásím s receptem. Od posledního příspěvku se přihodilo tolik nového, jakoby neuplynuly dva měsíce, ale minimálně rok. To nejdůležitější je, že se mi narodil syn. Je úžasný a už teď mě má omotanou kolem prstu.
Snad se mi podaří přispívat častěji, teď když už těhotenské nechutě vystřídaly poporodní chutě :-D.

Dnes přináším rychlý recept na jednoduchou a moc dobrou kokosovou buchtu. Ideální je ji ještě polít čokoládovou polevou a posypat kokosovými chipsy, ale jelikož čokoládu nemám, tak jen takto na sucho.

Suroviny:

2 hrnky hladké celozrnné špaldové mouky
1 hrnek strouhaného kokosu
1 prášek do pečiva bez fosfátů
3/4 hrnku třtinového cukru
3 lžíce hrašky
1 a 1/2 hrnku rýžového mléka
1/2 hrnku oleje
2 lžíce chia semínek

Postup:
Všechny suroviny promíchejte v míse a nalijte na pečícím papírem vyložený plech. Pečte při 180°C zhruba 30 minut.
Po upečení můžete polít čokoládovou polevou a posypat kokosovými chipsy.

Skvělá je jen tak samotná nebo s čerstvým letním ovocem a sojovým jogurtem.


2 komentáře:

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den