Mramorová bábovka

Receptů na bábovku není nikdy dost

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez vajec
Bez mléka

Mramorovaná kráska s jemnou chutí

Tato bábovka je obyčejná, jemná, vláčná a nadýchaná. Taková ta klasika, co jste mnozí nacházeli pravidelně u babičky a to bylo úplně jedno, zda jste se stavili v neděli na oběd či v týdnu po škole na čaj. 

Suroviny

3 hrnky hladké špaldové mouky
2 hrnky třtinového cukru
2 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
100 ml jablečné přesnídávky
2 lžíce vanilkové Hrašky
špetka soli
2/3 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
vanilka

Na tmavou část

1/3 hrnku espressa
1/2 hrnku kakaa

Postup

Postup je u většiny mých moučníků stejný. V jedné míse smíchám sypké suroviny, ve druhé tekuté a pak pomalu přimíchávám až vznikne hladké těsto. 

Když pracujete s jedlou sodou a kyselým aditivem (tady přesnídávka), je potřeba pracovat rychle, protože soda začne hned reagovat. 

2/3 těsta nalijte do důkladně vymazané a dobře vysypané formy (hrubá mouka, kokos, kukuřičná mouka). Do zbytku těsta vmíchejte kakao a espresso a nalijte na světlou část. 

Pečte zhruba 75 minut při 180 °C

Po upečení nechejte vychladnout a poté opatrně vyklopte. 

Dobrou chuť!

Vaše Lenka 

Komentáře

Oblíbené příspěvky