Jablečná buchta od Kristýnky H.

Andělsky nadýchaný jablečný moučník

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez cukru
Bez vajec
Bez mléka
Bez krutosti


Když nejlepší vegan dobroty objevíš od neveganů...

Dnes mám pro vás rychlý a chutný moučník s jablíčky, který jsem poprvé ochutnala od kamarádky Kristýnky, která nás pozvala na návštěvu a chtěla mě s dětmi něčím pohostit. A tak upravila svůj oblíbený moučník do vegan verze, místo vejce dala banán a místo mléka kokosové mléko a od té doby dělá jen rostlinnou verzi, protože jim chutná s banánem více.

Suroviny

400 g hladké špaldové mouky
200 g Alsanu
1 banán
1 kypřící prášek
5 - 6 lžic rostlinného mléka (může být i voda)
6 jablek
lžička skořice

Postup

Z mouky, Alsanu, rozmačkaného banánu, prášku do pečiva a rostlinného mléka vypracujte hladké, nelepivé těsto a nechejte asi 30 minut odpočívat. Poté rozdělte na dvě poloviny.

Polovinu těsta rozválejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem, dá se rozválet na klasický plech 30 x 40 cm, jen to chce trošku trpělivosti.

Na těsto nastrouhejte nebo nakrájejte jablka. Doporučuji nakrájet na plátky, těsto pak nebude tak rozmáčené. Jablka posypte skořicí a přiklopte plátem z druhé poloviny těsta.

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Trvá to zhruba 20 - 25 minut.

Po upečení doporučuji nechat vychladnout a odpočinout, peču obvykle večer a jíme další den ke snídani, křehké těsto se krásně rozleží a lépe se pak krájí.

Krájejte na kostky. Moučník není moc sladký, není v něm žádný cukr. Nám to doma takto vyhovuje, kdo má radši sladší, doporučuji pocukrovat. 

Dobrou chuť!

Vaše Lenča
A nezapomeňte se zapojit do soutěže, která probíhá až do neděle 25. 10. 2020 na FB a IG. :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky