Vegan tatranky
Nejoblíbenější cukrovinka mnohých - tatranka
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez mléka
Bez vajec
Bez krutosti
Vegan tatranky, jak na ně?
Recept na vegan tatranky jsem dávala v květnu na Instagram a až nyní jsem zjistila, že na blogu není. Nejvyšší čas to napravit, že?
Postup je docela nenáročný, akorát je docela oříšek sehnat dortové oplatky s vegan složením, ale... Já koupila nakonec v obyčejné vesnické Brněnce asi za 25 Kč. Takže místo supermarketů hledejte spíše v menších obchodech.
Postup je docela nenáročný, akorát je docela oříšek sehnat dortové oplatky s vegan složením, ale... Já koupila nakonec v obyčejné vesnické Brněnce asi za 25 Kč. Takže místo supermarketů hledejte spíše v menších obchodech.
Suroviny
(na 12 tatranek)
Na tatranky:
4 dortové oplatky (cca 15 x 25 cm)100 g mletých oříšků
100 g arašídového másla (doporučuji opravdu jemné)
1 lžíce kokosového oleje
datlový nebo čekankový sirup dle chuti
Na polevu:
100 g hořké čokolády1 lžíce kokosového oleje
Postup
Nejprve smíchejte mleté oříšky s arašídovým máslem, sirupem a rozpuštěným kokosovým olejem. Výsledná konzistence by měla být dobře roztíratelná, ale ne moc tekutá, aby se nerozmočily oplatky.Směs si rozdělte na třetiny a vždy 1/3 natřete na oplatkový plát a přiklopte dalším.
Poté dejte slepené oplatky do igelitového sáčku a zatěžkejte prkénkem a těžkým hrncem. Nechejte pár hodin lisovat.
Poté vybalte, nakrájejte na malé kousky a kraje namočte do rozpuštěné čokolády (rozpustíte ve vodní lázni s kokosovým olejem). Nechte zaschnout, poté naskládejte do vzduchotěsné krabičky a skladujte v suchu a chladnu. Ale... co si budeme nalhávat... ono na skladování asi ani nedojde :D
Dobrou chuť!
Ahoj Lenka,
OdpovědětVymazatChcela by som ich vyskúšať �� oriešky mleté hocijaké, či vlašské, lieskove? Mleté na hrubo ci na jemno?
Ďakujem pekne za tvoj čas ☺️☺️
oříšky bych dala podle oblíbenosti. Klasické tatranky jsou nejčastěji tuším arašídové nebo lískooříškové. Já dala směs vlašáků a lískových. Namleto fakt najemno, ať se to dobře lisuje a oplatky nepraskají :-)
VymazatMoc dekujeme za recept, je to super svacina, je to hodne syte a zaroven jak je to z dobrych surovin, tak mam radost i ja, ze dcera ma dobrotu (jeste takhle exkluzivni :D :)) a neni to nic nezdraveho :))
OdpovědětVymazat