Makovec
Nadýchaný makovec
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bez krutosti
Moučník mého dětství - makovec
Jaké jsou vaše top moučníky z dětství? U mě jsou to jednoznačně perník, makovec a asi bábovka. Ty jsem milovala vždy. A ideálně v té nejjednodušší formě. Perník politý čokoládovou polevou a posypaný kokosem a makovec buď jen pocukrovaný nebo s citronovou polevou. A bábovku mramorovanou, vařenou a jen tak. Mňam.
Dnes mám pro vás recept na báječný, nadýchaný makovec, který je moc fajn i pátý den po upečení ;-). A nekazí se.
Suroviny
1 bal. mletého máku (200 g)1/2 hrnku třtinového cukru
2 hrnky špaldové nebo žitné hladké mouky
1 lžička skořice
1 lžička vanilky
1 prášek do pečiva
kůra z 1 citronu
1 lžíce vanilkové Hrašky (nebo jiná alternativa "vajíčka" - 1/2 banánu, 2 lžíce gelu ze lněného nebo chia semínka, ..)
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
Postup
Nejprve v míse smíchejte sypké suroviny.Poté vlijte mléko a olej a vymíchejte hladké těsto.
Nalijte do menšího plechu, který jste si vyložili pečícím papírem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut.
Hotový perník můžete podávat ihned po vychladnutí nebo dozdobit citrónovou polevou (moučkový cukr a citronová šťáva).
Dobrou chuť!
Hotový perník můžete podávat ihned po vychladnutí nebo dozdobit citrónovou polevou (moučkový cukr a citronová šťáva).
Dobrou chuť!
Díky za recept, je opravdu výborný :) a hlavně rychle udělaný, takže pro rychlonávštěvy jak dělaný :))
OdpovědětVymazat