Makovec

Nadýchaný makovec

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bez krutosti

Moučník mého dětství - makovec

Jaké jsou vaše top moučníky z dětství? U mě jsou to jednoznačně perník, makovec a asi bábovka. Ty jsem milovala vždy. A ideálně v té nejjednodušší formě. Perník politý čokoládovou polevou a posypaný kokosem a makovec buď jen pocukrovaný nebo s citronovou polevou. A bábovku mramorovanou, vařenou a jen tak. Mňam. 

Dnes mám pro vás recept na báječný, nadýchaný makovec, který je moc fajn i pátý den po upečení ;-). A nekazí se. 


Suroviny

1 bal. mletého máku (200 g)
1/2 hrnku třtinového cukru
2 hrnky špaldové nebo žitné hladké mouky
1 lžička skořice
1 lžička vanilky
1 prášek do pečiva
kůra z 1 citronu
1 lžíce vanilkové Hrašky (nebo jiná alternativa "vajíčka" - 1/2 banánu, 2 lžíce gelu ze lněného nebo chia semínka, ..)
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje

Postup

Nejprve v míse smíchejte sypké suroviny. 
Poté vlijte mléko a olej a vymíchejte hladké těsto. 
Nalijte do menšího plechu, který jste si vyložili pečícím papírem. 
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut.

Hotový perník můžete podávat ihned po vychladnutí nebo dozdobit citrónovou polevou (moučkový cukr a citronová šťáva).

Dobrou chuť!

Komentáře

  1. Díky za recept, je opravdu výborný :) a hlavně rychle udělaný, takže pro rychlonávštěvy jak dělaný :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky