Bramborové lodičky - tip na grilování

Vhodné pro:

Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez lepku
Bez masa
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje

Staňte se králem grilování s bramborovými lodičkami

Věřte tomu nebo ne, tak tyto lodičky jsou dokonalou pochoutkou na gril. Chutnají všem, kteří je u nás ochutnali a to už bylo pěkných pár desítek lidí. Jsou sice pracnější na přípravu, ale nic hrozného. Vyzkoušíte? Podělte se pak do komentářů, jak vám lodičky chutnaly. Díky


Suroviny

1 kg ve slupce uvařených větších brambor

3 cibule

150 g sušených, v oleji marinovaných rajčat

3 lžíce slunečnicových semínek

2 lžíce rostlinného oleje

200 g čerstvého špenátu

2 uzená tofu (nebo tempeh)

200 ml rostlinné smetany na vaření

sůl

pepř

Postup

Brambory si den předem uvařte ve slupce. Jen je nerozvařte! Půjdou ještě na gril! 

Vychladlé brambory druhý den podélně rozkrájejte a vydlabte. Nechejte zhruba půl centimetrové okraje. Vydlabané vnitřky můžete použít například na snídaňovou omeletu, do polévky či s nimi zahustěte omáčku, v receptu je již potřebovat nebudete.

Na pánvi  na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule dozlatova, přidejte nadrobené tofu, nasekaná rajčata, špenát a slunečnicová semínka. Nechejte špenát zavadnout. Osolte, opepřete, zalijte smetanou a krátce prohřejte. 

Náplní plňte brambory. Grilujte a servírujte s dipem a zeleninovým salátem. 

Mňam!


Dobrou chuť


Vaše Lenča


P.S. - Už mě sledujete na instagramu

Komentáře

Oblíbené příspěvky