Mrkvový chlebíček

Intolerance laktózy
Vegetarian
lze i Vegan (vejce nahradit typy ZDE)
Bez cukru



Tento moučník je super rychlý a super zdravý. Není v něm žádný cukr, jen troška datlového sirupu (ten dávat ani nemusíte, pokud máte čerstvou mladou a sladkou mrkev. Já měla bohužel ještě z loňska a moc sladká už nebyla, proto ten datlový sirup.) Sice se nejedná o příliš fotogenický kousek, ale chutí překvapí i zaryté odpůrce zdravého stravování :-).

Suroviny:
1 hrnek strouhané mrkve
1 hrnek špaldové celozrnné mouky
1/2 hrnku strouhaných ořechů (já dala nasekané vlašské)
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 lžičku vinného kamene (kypřící prášek)
2 lžíce datlového sirupu
1/2 lžičky skořice

Postup je jednoduchý. Vše se smíchá :-). A poté stačí dát do vymazaného srnčího hřbetu nebo do formy na chleba a péct při 180°C cca 30 minut.

Komentáře

  1. To vypadá dobře! Dělam něco podobného podle Apetitu ale to vyjde celkem draho, tak zkusim tohle :-). A nejlépe hned o víkendu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barunko, proč čekat na víkend? :-) já si jej udělala včera a dnes jsem měla na snídani... ;-)

      Vymazat
    2. no, možná už ho udělam ve čtvrtek až přijedu domů, pravda :-D

      Vymazat
    3. mě stále nepřestává udivovat to, jak jsou některé absolutně zdravé věci dobré.... ;-) toto je jedna z nich... s klidným srdcem bych plátek tohoto chlebíčku hned vyměnila za přeslazený větrník nebo jiné mé oblíbené nezdravé sladkosti, až tak je dobrý ! :-)

      Vymazat
  2. Nevím, jestli jsem moc neimprovizovala - dala jsem pohankovou mouku, kypřící prášek do perníku a včelí med. Chlebíček byl výtečný, ale nejsou mé suroviny nevhodné?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky