středa 19. září 2012

Dýňovo-cizrnové karí

Vhodné pro:
Vegetarian 
Vegan (použít sojový jogurt)
Intolerance laktózy (použít sojový jogurt)
Bezlepková dieta (pozor na jogurt, aby v něm nebylo zahušťovadlo, použijte opravdu kvalitní!)

Můj první experiment s karí dopadl výborně. Předlohou mi byl recept z říjnového Apetitu (Dýňové karí s cizrnou).
 Suroviny:
1/2 menšího květáku
1 menší mrkev
100g hotové cizrny
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 lžíce kari pasty (nebo Kari koření od firmy Sonnentor TOTO§)
200 ml zeleninového vývaru
2 zralá rajčata
3 lžíce jogurtu (buď obyč nebo sojový)
koriandr
sůl
pepř
chilli

uvařenou rýži jako přílohu
(nebo placky Naan)

Na rozpáleném oleji opečte cibuli, květák a mrkev (vše nakrájené). Opékejte asi 3 minuty. Poté přidejte kari a opékejte ještě asi 2 - 3 minuty. Poté zalijte vývarem a duste pod pokličkou asi 15 minut. Poté přidejte rajčata a cizrnu a vařte dalších 5 minut. Stáhněte z ohně, vmíchejte jogurt a dokořeňte. Podávejte s rýží. Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den