sobota 20. července 2013

Ovocné tofu knedlíky

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Diabetes
Intolerance laktózy

Na tofu knedlíky si připravte:
250g silken tofu
100g hrubé mouky
100g celozrnné mouky
1 citronový cukr 
šťáva z 1/2 citronu
špetka soli
rostlinné mléko dle potřeby

ovoce

Silken tofu rozmačkejte vidličkou, přidejte mouku, sůl a zpracujte v nelepivé těsto. Množství mouky je pouze orientační, záleží jak moc "vodnaté" tofu bude. Čerstvé silken tofu koupíte v asijských tržnicích. (Dejte si  pozor a kupujte tam, kde skladují tofu v chladu a po nákupu co nejdříve zpracujte či zamrazte. Já koupila 750g silken tofu za 50 Kč a chuťově je výborné!).
Těsto rozdělte na 8 částí, naplňte meruňkami a vytvarujte hezké knedlíčky, které vařte ve vroucí, lehce osolené vodě, dokud nevyplavou napovrch.
Podávejte s čím máte rádi např. s na oleji opečenou strouhankou a zalité javorovým sirupem, tak jako to mám nejraději já.
Nebo doporučuji plnit jahodami, po uvaření polít jahodovou marmeládou a posypat kukuřičnou strouhankou opečenou na trošce oleje do které jste přidali 1 vanilkový cukr a trošku skořice. Mňaaam


Dobrou chuť!

Poznámka: Silken tofu má konzistenci asi jako měkký tvaroh a má neutrální chuť, proto se hodí všude tam, kde byste použili klasický měkký tvaroh. Naopak na strouhání je lepší použít klasické bílé tofu, které je tužší. V případě, že nemáte možnost koupit silken tofu, tak použijte obyčejné tofu, ale v takovém případě přidejte rostlinné mléko a tofu s ním rozmixujte na hladkou kaši. 

Poznámka 26. 6. 2015:
Dnes jsem dělala tyto knedlíky z Natural tofu od Sunfoodu a s těstem se pracovalo moc dobře, nebylo nutné přidávat nějak extra moc mléka.

Jana Sparks vyzkoušela tyto knedlíky a jak sama tvrdí, jsou luxusní. Použila žitnou mouku a broskve. Povedly se jí nádherné.


10 komentářů:

  1. Leni, tohle je pro mě jako stvořené! Vypadají dokonale! O tom silken tofu jsem četla v tvém nákupu (článku), já mám jen "klasické" neochucené, to je stejné nebo to silken je v něčem jiné? Mám ho plnou ledničku, takže se mi receptík víc než hodí a strašně líbí! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozdíl mezi silken a obyč spatřuji v tom, že to silken je takové "vodnaté",nadýchanější opravdu jako tvaroh ;) klasické je pevnější ;) takže klasické se dá použít taky, akorát musíš přidat více rostlinného mléka ;) ale to poznáš ;) mimochodem z tofu knedlíky mi plně nahradili klasické tvarohové, z tofu mi dokonce chutnají více ;)

      Vymazat
    2. To věřím, já tofu miluji! Já to tedy průbnu z toho klasického, nic jiného nezbývá, to silken jsem snad stejně ještě nikde neviděla, mám od Country Life, ale určitě to půjde.
      Také mě napadla slaná verze - třeba se (místo uzeného) sójovým granulátem a udělat to z uzeného tofu ;-) Také by to mohlo být dobré =)

      Vymazat
    3. silken tofu maj v albertu, u zboží kde maj ty asijský věci jako zázvor, jasmínovou rýži, různý omáčky atd.... dneska jsem ho tam viděl, stálo ale 79.90,,- :D

      Vymazat
  2. Vypadá to fakt strašně dobře :) Sladké knedlíky jsem neměla tak dlouho... Udělám si radost a zkusím to :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Předem se omlouvám za spam, ale chtěla bych všechny pozvat na svůj nový blog http://veg-ethique.blogspot.cz/
    Třeba to bude někoho zajímat :)
    Děkuji a přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. tyhle taky obcas delavam,je to prijemna obmena "normalnich" knedliku:)

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt moc dobrý, jsem nadsena a hlavne se nikde neotevrely,tak jak jsem je zamotala,tak zustaly...budu je delat znovu a znovu. Dekuju jeste jednou.....budu zkouset i dalsi recepisy od vas...včera jsem vas objevila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem moc ráda že chutnaly.. :-) a snad budou chutnat i další recepty. Krásný večer.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den