Ovocné tofu knedlíky

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Diabetes
Intolerance laktózy

Na tofu knedlíky si připravte:
250g silken tofu
100g hrubé mouky
100g celozrnné mouky
1 citronový cukr 
šťáva z 1/2 citronu
špetka soli
rostlinné mléko dle potřeby

ovoce

Silken tofu rozmačkejte vidličkou, přidejte mouku, sůl a zpracujte v nelepivé těsto. Množství mouky je pouze orientační, záleží jak moc "vodnaté" tofu bude. Čerstvé silken tofu koupíte v asijských tržnicích. (Dejte si  pozor a kupujte tam, kde skladují tofu v chladu a po nákupu co nejdříve zpracujte či zamrazte. Já koupila 750g silken tofu za 50 Kč a chuťově je výborné!).
Těsto rozdělte na 8 částí, naplňte meruňkami a vytvarujte hezké knedlíčky, které vařte ve vroucí, lehce osolené vodě, dokud nevyplavou napovrch.
Podávejte s čím máte rádi např. s na oleji opečenou strouhankou a zalité javorovým sirupem, tak jako to mám nejraději já.
Nebo doporučuji plnit jahodami, po uvaření polít jahodovou marmeládou a posypat kukuřičnou strouhankou opečenou na trošce oleje do které jste přidali 1 vanilkový cukr a trošku skořice. Mňaaam


Dobrou chuť!

Poznámka: Silken tofu má konzistenci asi jako měkký tvaroh a má neutrální chuť, proto se hodí všude tam, kde byste použili klasický měkký tvaroh. Naopak na strouhání je lepší použít klasické bílé tofu, které je tužší. V případě, že nemáte možnost koupit silken tofu, tak použijte obyčejné tofu, ale v takovém případě přidejte rostlinné mléko a tofu s ním rozmixujte na hladkou kaši. 

Poznámka 26. 6. 2015:
Dnes jsem dělala tyto knedlíky z Natural tofu od Sunfoodu a s těstem se pracovalo moc dobře, nebylo nutné přidávat nějak extra moc mléka.

Jana Sparks vyzkoušela tyto knedlíky a jak sama tvrdí, jsou luxusní. Použila žitnou mouku a broskve. Povedly se jí nádherné.


Komentáře

  1. Leni, tohle je pro mě jako stvořené! Vypadají dokonale! O tom silken tofu jsem četla v tvém nákupu (článku), já mám jen "klasické" neochucené, to je stejné nebo to silken je v něčem jiné? Mám ho plnou ledničku, takže se mi receptík víc než hodí a strašně líbí! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozdíl mezi silken a obyč spatřuji v tom, že to silken je takové "vodnaté",nadýchanější opravdu jako tvaroh ;) klasické je pevnější ;) takže klasické se dá použít taky, akorát musíš přidat více rostlinného mléka ;) ale to poznáš ;) mimochodem z tofu knedlíky mi plně nahradili klasické tvarohové, z tofu mi dokonce chutnají více ;)

      Vymazat
    2. To věřím, já tofu miluji! Já to tedy průbnu z toho klasického, nic jiného nezbývá, to silken jsem snad stejně ještě nikde neviděla, mám od Country Life, ale určitě to půjde.
      Také mě napadla slaná verze - třeba se (místo uzeného) sójovým granulátem a udělat to z uzeného tofu ;-) Také by to mohlo být dobré =)

      Vymazat
    3. silken tofu maj v albertu, u zboží kde maj ty asijský věci jako zázvor, jasmínovou rýži, různý omáčky atd.... dneska jsem ho tam viděl, stálo ale 79.90,,- :D

      Vymazat
  2. Vypadá to fakt strašně dobře :) Sladké knedlíky jsem neměla tak dlouho... Udělám si radost a zkusím to :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Předem se omlouvám za spam, ale chtěla bych všechny pozvat na svůj nový blog http://veg-ethique.blogspot.cz/
    Třeba to bude někoho zajímat :)
    Děkuji a přeji hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. tyhle taky obcas delavam,je to prijemna obmena "normalnich" knedliku:)

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt moc dobrý, jsem nadsena a hlavne se nikde neotevrely,tak jak jsem je zamotala,tak zustaly...budu je delat znovu a znovu. Dekuju jeste jednou.....budu zkouset i dalsi recepisy od vas...včera jsem vas objevila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem moc ráda že chutnaly.. :-) a snad budou chutnat i další recepty. Krásný večer.

      Vymazat
  6. Včera jsem knedlíky dělala a jsou fantastické. Moc děkuji za bezvadný recept. Velmi mile mě překvapily, byly mnohem lepší než jsem čekala. Brzy je budu dělat znovu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky