Pohankové palačinky

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Bez cukru
Jako první jsem se rozhodla otestovat chuť malinové marmelády z eshopu edelikatesy.cz. Nenapadlo mne nic lepšího, než kombinace malin a bezlepkových palačinek.

Na palačinky si připravte:
300g pohankové mouky
100g jáhelné mouky
500ml rýžovo-mandlového mléka 
1 lžíci rumu
1 lžíci rostlinného oleje
1 lžičku vinného kamene
Ze všech surovin vyšlehejte těsto. Můžete ihned smažit. Já většinou množství mléka odhaduji až podle toho, jak se mi povede první palačinka, to pak většinou ještě doředím mlékem.

Upečené palačinky plňte oblíbenou marmeládou. Já použila malinovou.

Malinová marmeláda
Složení: maliny, cukr
Složení je úžasné a jsem nadšená, že jsem konečně narazila na bezkonkurenční marmeládu, která neobsahuje žádné přidané látky. Důkaz, že to jde i bez pektinu, jablečné dřeně a dalších dochucovadel. Klasicky, postaru. Jako od babičky.
Chutí se rovná přezrálým malinám, které si v létě natrháte u babičky na zahradě a sníte je jen tak rozmačkané vidličkou zaprášené trochou cukru.
Cena: 149 Kč
Vyzkoušeno: do palačinek, do ranních kaší, do koktejlu (rýžovo-mandlové mléko plus lžíce marmelády, rozmixovat, vypít)


Komentáře

  1. Můžu se zeptat, zda by bylo možné použít místo rostlinného mléka jen vodu? Z pohankové mouky se mi palačinky totiž ještě nikdy nepovedly, ať jsem je nechávala odstát přes noc, pár hodin či smažila rovnou...nevím, čím to. Ale možná se těsto v kombinaci s jáhelnou moukou bude chovat lépe, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkusit to můžete, ale nevím jak se těsto bude chovat. přeci jen to rostlinné mléko těm palačinkám dodává chuť. Mně se osvědčilo smažit palačinky opravdu hned a průběžně zbývající těsto promíchávat a případně i doředit. Ona pohanková mouka se chová trošku jako lepidlo a po chvilce se táhne...

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď, mléko tedy nahrazovat vodou nebudu, možná je háček právě v tom. A když se mi ani tak nebude dařit vytvořit tenké palačinky, lívance jsou také fajn :)

      Vymazat
  2. Mně spíš zajímá zda by šla ta jáhlová nahradit a dát třeba napůl s jemnými vločkami? Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jáhlovou jsem dala, protože s ní teď experimentuji a překvapují mě její úžasné vlastnosti :-) nahradit se dá, ale jak se těsto bude chovat, to si musíte vyzkoušet ;) jemné vločky či ovesnou mouku bych ale asi k pohankové již nedávala, použila bych méně "hlenotvornou" mouku... pohanková je sama o sobě dost hlenotvorná a ovesná také, tudíž by se těsto nemuselo chovat moc palačinkově ;)

      Vymazat
  3. Tenhle recept se mi moc zamlouvá... Vůbec celý tvůj blog a filosofie o zvířátcích! :) :D Jdu se stát fanouškem! :) Budu moc ráda když se zúčastníš give away u mě na blogu.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Snažím se. Na tvůj blog určitě zavítám ráda :-) Krásný den.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky