čtvrtek 3. dubna 2014

Zeleninové kari

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy

Dalším z vegetariánských receptů podle Jamieho Olivera, který Vám dnes představím, je zeleninové kari, které se po vyzkoušení řadí k mým nejoblíbenějším indickým receptům :-). Tak hurá na to...
Tento recept v originální podobě najdete v kuchařce "15 minut v kuchyni" (a tuto kuchařku vřele doporučuji všem, veganům, vegetariánům i masožravcům - každý si zde najde to své, akorát si to musí upravit k obrazu svému :-) ).


Suroviny:
1/2 květáku
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička semínek černé hořčice
1 lžička pískavice
1 lžička kurkumy
1 hrst sušených kari lístků
1 asi 2cm kousek zázvoru
2 stroužky česneku
6 jarních cibulek
1 velký svazek čerstvého koriandru (ten jsem vynechala)
2 zralá rajčata (nebo nahradit sekanými rajčaty, passatou,...)
400 ml kokosového mléka
400g konzervy cizrny
1 malá plechovka sekaného ananasu
1 citron

Rýže:
1 hrnek oblíbené rýže (já použila arborio)
10 hřebíčků
1/2 citronu

Na pánvi na trošce oleje osmažte dozlatova nakrájený květák. V hrnci rozpalte olej, vsypte koření a opražte. V mixéru rozmixujte zázvor, česnek, cibulky, chilli a koriandr. Poté vhoďte ke koření, přidejte rajčata, mléko, cizrnu a ananas i se šťávou. Nakonec přidejte opečený květák, zvyšte plamen a vařte do změknutí.

Mezitím si uvařte rýži s hřebíčky, jakmile bude rýže hotová, vymačkejte do ní citronovou šťávu.

Toť vše, můžete směle servírovat a mlaskat :-)

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Uloženo :)) Děkuji, vypadá to strašně lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kari koření zbožňuji, takže tohle je něco přesně pro mě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den