Zeleninové kari
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Dalším z vegetariánských receptů podle Jamieho Olivera, který Vám dnes představím, je zeleninové kari, které se po vyzkoušení řadí k mým nejoblíbenějším indickým receptům :-). Tak hurá na to...
Tento recept v originální podobě najdete v kuchařce "15 minut v kuchyni" (a tuto kuchařku vřele doporučuji všem, veganům, vegetariánům i masožravcům - každý si zde najde to své, akorát si to musí upravit k obrazu svému :-) ).
Suroviny:
1/2 květáku
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička semínek černé hořčice
1 lžička pískavice
1 lžička kurkumy
1 hrst sušených kari lístků
1 asi 2cm kousek zázvoru
2 stroužky česneku
6 jarních cibulek
1 velký svazek čerstvého koriandru (ten jsem vynechala)
2 zralá rajčata (nebo nahradit sekanými rajčaty, passatou,...)
400 ml kokosového mléka
400g konzervy cizrny
1 malá plechovka sekaného ananasu
1 citron
Rýže:
1 hrnek oblíbené rýže (já použila arborio)
10 hřebíčků
1/2 citronu
Na pánvi na trošce oleje osmažte dozlatova nakrájený květák. V hrnci rozpalte olej, vsypte koření a opražte. V mixéru rozmixujte zázvor, česnek, cibulky, chilli a koriandr. Poté vhoďte ke koření, přidejte rajčata, mléko, cizrnu a ananas i se šťávou. Nakonec přidejte opečený květák, zvyšte plamen a vařte do změknutí.
Mezitím si uvařte rýži s hřebíčky, jakmile bude rýže hotová, vymačkejte do ní citronovou šťávu.
Toť vše, můžete směle servírovat a mlaskat :-)
Dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Dalším z vegetariánských receptů podle Jamieho Olivera, který Vám dnes představím, je zeleninové kari, které se po vyzkoušení řadí k mým nejoblíbenějším indickým receptům :-). Tak hurá na to...
Tento recept v originální podobě najdete v kuchařce "15 minut v kuchyni" (a tuto kuchařku vřele doporučuji všem, veganům, vegetariánům i masožravcům - každý si zde najde to své, akorát si to musí upravit k obrazu svému :-) ).
Suroviny:
1/2 květáku
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička semínek černé hořčice
1 lžička pískavice
1 lžička kurkumy
1 hrst sušených kari lístků
1 asi 2cm kousek zázvoru
2 stroužky česneku
6 jarních cibulek
1 velký svazek čerstvého koriandru (ten jsem vynechala)
2 zralá rajčata (nebo nahradit sekanými rajčaty, passatou,...)
400 ml kokosového mléka
400g konzervy cizrny
1 malá plechovka sekaného ananasu
1 citron
Rýže:
1 hrnek oblíbené rýže (já použila arborio)
10 hřebíčků
1/2 citronu
Na pánvi na trošce oleje osmažte dozlatova nakrájený květák. V hrnci rozpalte olej, vsypte koření a opražte. V mixéru rozmixujte zázvor, česnek, cibulky, chilli a koriandr. Poté vhoďte ke koření, přidejte rajčata, mléko, cizrnu a ananas i se šťávou. Nakonec přidejte opečený květák, zvyšte plamen a vařte do změknutí.
Mezitím si uvařte rýži s hřebíčky, jakmile bude rýže hotová, vymačkejte do ní citronovou šťávu.
Toť vše, můžete směle servírovat a mlaskat :-)
Dobrou chuť!
Uloženo :)) Děkuji, vypadá to strašně lákavě :)
OdpovědětVymazatKari koření zbožňuji, takže tohle je něco přesně pro mě :)
OdpovědětVymazat