Domácí deodorant

Vegan

Zdravá strava k tomu, aby byl člověk zdravý, nestačí. Je potřeba se na sebe dívat jako na celek a přemýšlet rovněž nad tím, co na sebe nanáším zvnějšku, nutno dávat pozor na kosmetiku. Víceméně většina kosmetiky v běžných řetězcích není na tělo z dlouhodobého hlediska vhodná a co hůř, je odporně testována na zvířatech. Poté existuje malá sorta firem, které jdou proti proudu a vyrábí ekologickou, netestovanou kosmetiku, ale o tom až někdy příště. A nad tímto ční ještě domácí kosmetika z těch nejkvalitnějších surovin.
Nejen, že je to zábava, ale rovněž i člověk ví, co na tělo nanáší.
Rozhodla jsem se otestovat různé recepty na domácí kosmetiku, nahradit s ní kupovanou kosmetiku a s tou nejlepší Vás seznámit. A čím jiným začít, než v horkých letních dnech velice potřebným deodorantem? Není to nic těžkého, opravdu... Pojďme na to:

Suroviny:
2 lžíce kokosového oleje
4 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce jedlé sody

Náklady cca: 40 Kč (záleží jak velké balení kokosového oleje máte :-) )

Postup je jednoduchý. Kokosový olej dejte do misky, pokud je tuhý, tak jej opatrně rozehřejte např. fénem. Následně do oleje přidejte škrob a sodu, smíchejte a máte hotovo.

Pokud milujete kokos, tak je to paráda, pokud nikoli, použijte místo kokosového oleje bambucké máslo, které je bez parfemace. V takovém případě doporučuji přidat pár kapek oblíbeného esenciálního oleje - vhodné jsou např. rozmarýn, šalvěj, levandule, citron,... Záleží na tom, co máte rádi. Pokud budete přidávat esenci, tak ji přidejte do rozpuštěného oleje/másla před přidáním sypkých složek.

Případně prosím o zpětnou reakci :-)


Komentáře

  1. Wow, tak o domácku udělaném deodorantu slyším prvně. Je fakt, že mám vždycky problém najít nějaký bez hliníku, často pak rezignuji a stejně s ním nějaký koupím. Asi tvůj recept někdy zkusím, díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky