čtvrtek 24. července 2014

Makovec

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Bez cukru

A co vlastně jíst, když vynecháte lepek, mléčné výrobky, vajíčka, cukr??? Taky Vás tato otázka už otravuje? A co jim naservírovat třeba tento výborný moučník  místo odpovědi?

Suroviny:

1 hrnek jáhel (uvaříme se 2 hrnky vody)
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku datlového sirupu
1/2 kypřícího prášku bez fosfátů
kůra z 1 citronu
1/2 hrnku jáhelné mouky
1/3 hrnku rostlinného oleje
2 lžíce sušeného rostlinného mléka

Uvařte jáhly. Následně je v míse promíchejte s ostatníma surovinama. Opatrně přesuňte do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečte zhruba 30 minut při 180°C.

Dobrou chuť :-)

1 komentář:

  1. To zní úžasně a jednoduše! Musím pořídit mák a upéct :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den