Zeleninový tatarák
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan (nepřidávejte vejce, sýr použít tavenýr nebo veganline)
Bezlepkové (použijte sojovou omáčku zn. Tamari)
Intolerance laktózy (rovněž použijte tavenýr nebo veganline)
Masový tatarák mi nechutnal ani v dobách, kdy jsem ještě jedla maso. Můj strach ze syrového masa byl natolik velký, že jsem ho párkrát sice ochutnala, ale nepatřil k mým oblíbeným pokrmům. Proto jsem hledala jinou alternativu, kterou bych mohla servírovat přátelům a dopřávat si tak tatarák častěji. Nakonec jsem objevila dva "tataráky" a to zeleninový a bramborový. Dnes Vám představím ten zeleninový, na bramborový se můžete těšit někdy příště.
Recept na zeleninový tatarák jsem objevila asi před 3 roky. Docela mě zajímalo, jak může takový tatarák - netatarák chutnat, tak jsem se hned vrhla do zkoušení.
A výsledek? Výborná, kořeněná, pikantní směs na topinky, která Vám určitě zachutná natolik, že si ji budete dopřávat pravidelně.
Suroviny:
2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
4 polévkové lžíce strouhaného sýra (vegani použijí tavenýr nebo veganline)
4 stroužky česneku
1/2 menší cibule
1 polévková lžíce sójové omáčky (bezlepkáři použijí Tamari omáčku, je bezlepková)
1 polévková lžíce worcesterovské omáčky
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce oleje
tabasco nebo ostrý kečup
mletý černý pepř
sůl
Postup je snadný. Všechny suroviny nastrouhejte nebo nakrájejte co nejjemněji a důkladně promíchejte. Doporučuji nechat odležet alespoň hodinu v lednici.
Servírujte s topinkami, pro přátele můžete nazdobit i žloutkem, ale v tom případě volte pouze čerstvé bio nebo domácí vejce!
Dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan (nepřidávejte vejce, sýr použít tavenýr nebo veganline)
Bezlepkové (použijte sojovou omáčku zn. Tamari)
Intolerance laktózy (rovněž použijte tavenýr nebo veganline)
Masový tatarák mi nechutnal ani v dobách, kdy jsem ještě jedla maso. Můj strach ze syrového masa byl natolik velký, že jsem ho párkrát sice ochutnala, ale nepatřil k mým oblíbeným pokrmům. Proto jsem hledala jinou alternativu, kterou bych mohla servírovat přátelům a dopřávat si tak tatarák častěji. Nakonec jsem objevila dva "tataráky" a to zeleninový a bramborový. Dnes Vám představím ten zeleninový, na bramborový se můžete těšit někdy příště.
Recept na zeleninový tatarák jsem objevila asi před 3 roky. Docela mě zajímalo, jak může takový tatarák - netatarák chutnat, tak jsem se hned vrhla do zkoušení.
A výsledek? Výborná, kořeněná, pikantní směs na topinky, která Vám určitě zachutná natolik, že si ji budete dopřávat pravidelně.
Suroviny:
2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
4 polévkové lžíce strouhaného sýra (vegani použijí tavenýr nebo veganline)
4 stroužky česneku
1/2 menší cibule
1 polévková lžíce sójové omáčky (bezlepkáři použijí Tamari omáčku, je bezlepková)
1 polévková lžíce worcesterovské omáčky
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce oleje
tabasco nebo ostrý kečup
mletý černý pepř
sůl
Postup je snadný. Všechny suroviny nastrouhejte nebo nakrájejte co nejjemněji a důkladně promíchejte. Doporučuji nechat odležet alespoň hodinu v lednici.
Servírujte s topinkami, pro přátele můžete nazdobit i žloutkem, ale v tom případě volte pouze čerstvé bio nebo domácí vejce!
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den