Ovocné muffiny

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy

Snažím se hledat dokonalé recepty ve veganských verzích. Třeba neveganské muffiny jsem již měla zcela vychytané a recept byl dokonalý, jenže ve veganské podobě mě recept tolik nenadchnul a proto jsem musela hledat dál. Většina veganských moučníků je založených na banánech, ale ty já nejím, proto je pro mě těžší udělat vláčné a nedrolivé těsto. 
Tyto muffiny jsem pekla ve čtvrtek a nechala je otestovat i mezi svou rodinou a přáteli a chutnali všem. I třetí den byly zbylé muffiny měkké a moc dobré. Vyzkoušejte, uvidíte sami. :-)

Na 12 muffinů budete potřebovat:
1 a ¾ hrnku polohrubé mouky
½ hrnku sušené třtinové šťávy
1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžičku jedlé sody
špetku soli
¾ hrnku sójového mléka
1/3 hrnku rostlinného oleje
4 lžíce ovocného sojového jogurtu (použijte stejnou příchuť podle zvoleného ovoce)
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnek ovoce (použila jsem borůvky)
40 g kvalitní hořké čokolády

Postup je snadný. V jedné míse smíchejte tekuté suroviny a ve druhé sypké suroviny (kromě ovoce a čokolády). Poté opatrně přelijte tekutou směs k sypké a dobře promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte ovoce a nasekanou čokoládu. 
Plňte do muffinových košíčků do 3/4 a poté pečte v předehřáté troubě při 190°C dozlatova. Trvá to zhruba 25 minut (záleží na troubě a na velikosti košíčků). 

Dobrou chuť!

A jaký je Váš oblíbený recept na muffiny? Podělte se... Ráda vyzkouším i něco nového :-) 

Krásný sobotní podvečer Vám všem... :-)

Komentáře

  1. Teda, to jsou ale krasavci O:) Vypadají vážně nadýchaně a určitě byly výborné! Já mám nejradši muffiny ze špaldové mouky s jablky, skořicí a vlašskými ořechy, vždy je dělám na podzim, přesně to evokuje tu pravou atmosféru a skořici miluji :D
    tribanany.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mňam, kombinace jablek, skořice a vlašáků musí být výborná. na podzim určitě vyzkouším :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky