pátek 25. března 2016

Saag aloo

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové
Bez palmového oleje

Druhý recept, na který jsem narazil, když jsem hledal nějaká výborná a zajímavá jídla na oslavu narozenin. Chtěl jsem udělat k večeři něco jednoduchého a rychlého, abych neztrácel večer v kuchyni příliš mnoho času. Přitom jsem chtěl, aby to bylo dobré a zajímavé jídlo. Hned, jak jsem recept uviděl, řekl jsem si že ho musím zkusit. Poprvé jsem použil tyhle druhy koření v takovém množství, hlavně hořčičné semínko. Jídlo mě zaujalo, ale měl jsem určité pochybnosti, jestli z tak mála surovin může být opravdu něco hodně chutného. A světe div se ta kombinace chutí a pálivosti byla perfektní. Od té doby jsme si toto jídlo dělali už mnohokrát a určitě ještě budeme…

Suroviny:

2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžička semínek hořčice
1 lžička celého římského kmínu
1 lžička kurkuma
500 g brambor
200 g čerstvého špenátu
sůl

V pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a restujte 4 - 5 minut na středním plameni dokud cibule nezezlátne. Přidejte česnek, chilli, zázvor a koření a restujte další minutu. Poté přidejte na kostičky nakrájené brambory, podlijte 1 dcl vody, přiklopte pokličkou a vařte zhruba 20 - 25 minut dokud brambory nezměknou.
Jakmile budou brambory měkké, vmíchejte špenátové listy a vařte dokud nezavadnou a nespojí se se směsí. Dochuťte solí a můžete servírovat!
Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Díky moc za recept, je to rychlé, výborné! Budu se těšit na víc takových receptů :) Petra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den