čtvrtek 17. listopadu 2016

Babiččina karobová buchta

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez pšenice

Toto je přesně ta obyčejná, nadýchaná a lahodná buchta, kterou najdete u babiček i když je překvapíte neohlášeně v polovině týdne. Taková, kterou doma běžně nepečete, ale k babičce se na ni vždy těšíte. Mně chutí připomíná sušenky. Výborná jen tak ke kávičce či na svačinu. :-)

Suroviny:

3 hrnky mouky (dala jsem 1:1:1 kukuřičnou polohrubou, žitnou a ovesnou)
1 hrnek panelly
2 hrnky sojového zákysu
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku nasekaných ořechů
2 lžíce karobu
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
1 lžička jedlé sody

Všechny suroviny důkladně promícháme a nalijeme do olejem vymazaného a kukuřičnou strouhankou vysypaného plechu. Pečeme při 180°C asi 35 minut.

Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den