Pistáciové rohlíčky

Rohlíčky nemusí být nuda. Vyzkoušejte pistáciové

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka

Místo klasiky pistácie...

Přiznám se, že co se týče vánočního cukroví, ráda sahám o ověřené klasice a nové recepty zkouším výjimečně. Málokdy se stane, že mi nějaký recept zachutná natolik, že bych cukroví chtěla dělat znovu. Už asi čtyři roky jsem v hlavě nosila myšlenku, že musím vyzkoušet rohlíčky z pistácií, nakonec jsem zakomponovala i čirokovou mouku a musím říct, že recept po prababičce bude uložen do krabiček a nahrazen těmito. Ano, souhlasím, pistácie jsou drahé, hodně drahé, ale přeci jen, cukroví děláme jen jednou do roka, tak ať stojí za to. 

Tak a teď už k samotnému receptu.

Suroviny

(48 rohlíčků, cca 360 g hotových rohlíčků)
100 g hladké špaldové mouky
50 g čirokové mouky
50 g třtinového moučkového cukru
100 g rostlinného tuku typu Alsan
1/2 sáčku pistáciového pudingu
60 g namletých nesolených pistácií
1/4 lžičky vanilky

Postup

Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň hodinu v chladu odpočinout, ideálně však přes noc. Následně tvořte rohlíčky a pečte na pečícím papírem vyloženém plechu při 160 °C zhruba 13 - 15 minut. Teplé obalujte v třtinovém moučkovém cukru promíchaném s vanilkou.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

Pro více vánoční inspirace mrkněte na můj nový počin - vánoční ebook plný receptů a tipů na etičtější Vánoce. Více info ZDE 



Komentáře

Oblíbené příspěvky