Etické dárky pro děti

Letos jsem narazila na několik skvělých knih a jeden adventní kalendář, které jsou kouzelné, krásné, něžné a myslím si, že budou skvělým dárkem pro vaše ratolesti. Pokud sháníte nějaký cruelty free dárek, čtěte dál.

1. Tenkrát svět
První tip je česká novinka a to kniha od Míši a Lukáše Vincourových Tenkrát svět. Tato kniha je úžasná. Plná nádherných ilustrací a lesních víl, skřítků, stromolidí a spousty dalšího. Příběh vypráví o malém Vilíkovi, který se od svých tajemných přátel dozvídá o tom, jaký byl Tenkrát svět a je upřímně zhrozen z toho, jak byli lidé krutí ke zvířatům a přírodě.






2. A proto nejíme zvířátka
Druhým tipem je kniha od Ruby Roth, která před měsícem vyšla v českém překladu, A proto nejíme zvířátka. Přiznávám, že ilustrace se nemusí líbit každému, ale myšlenka knihy je tak skvělá, že stojí za pořízení. Kniha není cílená prioritně na vegany, ale na všechny, kterým není lhostejný život na naší planetě. Řeší se zde především velkochovy, znečišťování planety, kácení pralesů a jiná, podobná témata. 




3. Slyšíš, jak mluví stromy?
Třetím tipem je krásná dětská kniha od Petera Wohllebena Slyšíš, jak mluví stromy? Myslím si, že je to kniha spíše pro větší děti (tak od 6 let), ale je úžasná. Pokud milujete přírodu, stromy, les, zvířata, tak toto nutně potřebujete :-). Peter W. je známý svými publikacemi o životě stromů a citovém životě zvířat a celkově knihách o lesích a tato verze pro děti je moc povedená. Však se podívejte na přiložené fotografie a posuďte sami.





4. Andělé na vánoční pouti
Posledním tipem je nádherný, tvořivý adventní kalendář Andělé na vánoční pouti od Ingrid Biermannové a Lucie Dvořákové. I přesto, že je tento kalendář staršího data (vyšel v roce 2009), určitě si jej zamilují nejen vaše děti, ale i vy. Já osobně jsem kalendář viděla před lety u kamarádky, které jsem hlídala holčičky a když jsem na něj letos narazila, musela jsem ho koupit pro S. Bohužel Česká pošta mi balíček doručovala 14 dní! a proto tento tip přichází až dnes, nikoli před začátkem adventu.
Andělé na vánoční pouti je brožurka 24 povídek doplněná o vystřihovánky andílků. Každý den pak s dítětem vystřihnete jednoho andílka a zavěsíte jej na provázek a vytváříte postupně andělskou girlandu, kromě toho si rovněž postupně pročítáte vánoční příběhy těchto andílků. Mě tato varianta adventního odpočítávání naprosto učarovala, tak třeba se vám tento tip bude hodit na další rok?






Další tipy:
- kniha Animal Rescue: dvoustránka je vždy doplněná průhlednou stránkou a vy otáčením oné průhledné stránky osvobozujete zvířata. Například slepičky zachráníte z velkochovu, medvěda ze zoo, krokodýl neskončí jako kozačka,...

- Buddhovy pohádky, Vílí pohádky na dobrou noc, Andělské pohádky na dobrou noc a další knihy pro děti z nakladatelství Synergie

Komentáře

Oblíbené příspěvky