úterý 11. září 2018

Dýňová buchta

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez cukru
Bez vajec
Bez mléka
Pro děti

Před časem jsem pekla jenom takovéto moučníky - bez třtinového cukru, bez palmáče, bez bílé mouky a nyní se k tomu zas vracím. Věřím, že budou mít recepty úspěch a stanou se opět nejvyhledávanější položkou na mém blogu. Tak pro začátek něco podzimního ;-).

Suroviny:
2 hrnky špaldové mouky
1 prášek do pečiva bez fosfátů

2 lžíce rozmixovaných lněných semínek
2 lžíce kakaa
1/3 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku rýžového sirupu
1 hrnek nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido
skořice

V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, lněné semínko a kakao. Poté přidejte olej, mléko a sirup. Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na pečícím papírem vyložený plech (20 x 40 cm). Na těsto nasypte nastrouhanou dýni a posypte skořicí. Pokud vám nevadí trocha cukru, doporučuji dýni poprášit 1 vanilkovým cukrem.

Pečte při 160°C asi 25 minut.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den