středa 10. října 2018

Banánová bábovka

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez cukru
Bez palmového oleje

Krásný sluneční den.
Víte, že exotickému ovoci moc neholduji. Zvlášť kvůli ekologické stopě. Někdy ale banány dostaneme a tak je dobré mít v záloze pár receptů, kam s nimi. Tato bábovka je jednoduchá, že ji zvládne i tříleté dítě (s dohledem rodiče) a díky tomu, že je bez cukru, tak vhodná i pro ty nejmenší. Vyzkoušejte a dejte vědět.

To, aby se nemuselo použít žádné sladidlo, je dáno tím, že se použijí opravdu přezrálé banány. Pokud použijete ne tak sladké, můžete trošku něčím dosladit. Záleží na vás ;-).

Suroviny:
4 zralé banány
1 hrnek celozrnné mouky
1 hrnek jemných ovesných vloček (případně klasické vločky pomixovat na mouku)
1/3 hrnku řepkového oleje
1 hrnek rýžového mléka
1 lžíce vanilkové hrašky
1 prášek do pečiva bez fosfátů
špetka soli

Postup:
Banány rozmixujte s olejem a mlékem. Sypké suroviny promíchejte v míse a poté vlijte tekutou směs.
Těsto vlijte do vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy.
Pečte v předehřáté troubě při 180°C zhruba 40 minut.

1 komentář:

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den