Bábovka z červené řepy

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM

Řepa tak, jak ji neznáte - v čokoládové bábovce

Krásný pátek, u nás je dnes "veselo", tak se aspoň uklidňuji dobrým jídlem.

A tato čokoládová bábovka je epesní. Recept na ní mám už několik let a už nevím odkud....
Věřím, že vám bude chutnat stejně jako nám. :-)

Suroviny

3 hrnky hladké špaldové mouky
1/2 hrnku kakaa
3/4 hrnku třtinového cukru
2 lžičky jedlé sody
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1 střední řepa
1/2 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku sekané hořké čokolády

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C

Ve velké míse promíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, sůl a kakao. Do mixéru dejte na kostky nakrájenou oloupanou syrovou řepu, olej a mléko. 

Rozmixujte na kaši. 

Kaši vlijte k sypkým surovinám a vypracujte hladké těsto. Na závěr přidejte nasekanou čokoládu. 

Nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

Pečte zhruba 1 hodinu. To, zda je bábovka hotová, poznáte podle špejlového testu. Pokud do bábovky zapíchnete špejli a ta bude po vytažení suchá, bábovka je hotová. Pokud bude od těsta, ještě chvíli pečte.


Doboru chuť!


Vaše Lenča

Komentáře

Oblíbené příspěvky