Kynutí šneci s fazolovou náplní
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Kynutí šneci, lepší než z listového těsta
Klasické šneky z listového těsta dělá snad každý. Je to vděčná rychlovka na svačinu či jako chutné občerstvení. Kynutá varianta je výtečná a díky fazolím i hodně sytá.
Vyzkoušíte?
Suroviny
Kynuté těsto
480 g hladké špaldové mouky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/2 kostky droždí
300 ml vlažné vody
Fazolová náplň
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka rajčat
1 vibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička grilovacího koření
4 lžíce mražené kukuřice
veganský sýr
Postup
Nejprve si připravte kynuté těsto. Do mísy nasypte mouku a udělejte důlek. Do něj nadrobte droždí, zalijte trochou vody a zaprašte moukou. Počkejte 15 minut než vzejde kvásek.
Poté přidejte zbylé suroviny a vypracujte hladké, nelepivé těsto, které nechejte 1 hodinu kynout.
Mezitím si připravte náplň.
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte česenek, rozmačkané fazole, rajčata, koření a nechejte probublat. Směs pomixujte.
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdélník cca 30 x 40 cm. Potřete fazolovou omáčkou, posypte kukuřicí a nastrouhaným veg sýrem.
Srolujte do rolády a tu pak nakrájejte na 2 cm kolečka.
Položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete vodou a nechejte ještě 30 minut kynout.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den