Zeleninovo-luštěninový bulgur s hlívou

Vegan (nesypat sýrem!)
Makrobiotické
Vegetariánské 
Není bezlepkové! Bulgur je vyráběný z pšenice!
Vhodné pro lidi s intolerancí laktózy (nesypat sýrem!)

Vhodné k: oběd, večeře. 



Budete potřebovat (2 velké, nebo 3 menší porce):
200 g uvařených luštěnin (já použila zbytek čočky a bílých fazolí)
100 g hlívy ústřičné
rostlinný olej
kmín
300 g uvařeného bulguru (zhruba 1,5dcl syrového bulguru uvařit s 2 - 3 dcl vody, vařit 12 min)
200g mražená nebo čerstvá zelenina (lehce na páře povařit)
mořská sůl s mořskými řasami (prodává např. bionebio)
sojová omáčka bez glutamátu
lněné semínko
koření pallea (pikantní koření na španělské "rizoto")

příloha:
pickles

Hlívu pokrájejte na menší kousky, propláchněte a na trošce oleje opékejte, dokud hlíva nepustí vodu. Poté přidejte zeleninu, uvařené luštěniny a uvařený bulgur. Vše promíchejte, prohřejte. Okořeňte palleou, přidejte lněné semínko, 1 lžíci sojové omáčky a případně ještě dosolte. Pokud by se Vám směs zdála dost slaná, tak nepřidávejte sůl ale jen drcené mořské řasy, např. Nori vločky.

Podávejte teplé s pickles.

Kdo chce, může posypat sýrem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky