Zeleninovo-luštěninový bulgur s hlívou
Vegan (nesypat sýrem!)
Makrobiotické
Vegetariánské
Není bezlepkové! Bulgur je vyráběný z pšenice!
Vhodné pro lidi s intolerancí laktózy (nesypat sýrem!)
Vhodné k: oběd, večeře.
Budete potřebovat (2 velké, nebo 3 menší porce):
200 g uvařených luštěnin (já použila zbytek čočky a bílých fazolí)
100 g hlívy ústřičné
rostlinný olej
kmín
300 g uvařeného bulguru (zhruba 1,5dcl syrového bulguru uvařit s 2 - 3 dcl vody, vařit 12 min)
200g mražená nebo čerstvá zelenina (lehce na páře povařit)
mořská sůl s mořskými řasami (prodává např. bionebio)
sojová omáčka bez glutamátu
lněné semínko
koření pallea (pikantní koření na španělské "rizoto")
příloha:
pickles
Hlívu pokrájejte na menší kousky, propláchněte a na trošce oleje opékejte, dokud hlíva nepustí vodu. Poté přidejte zeleninu, uvařené luštěniny a uvařený bulgur. Vše promíchejte, prohřejte. Okořeňte palleou, přidejte lněné semínko, 1 lžíci sojové omáčky a případně ještě dosolte. Pokud by se Vám směs zdála dost slaná, tak nepřidávejte sůl ale jen drcené mořské řasy, např. Nori vločky.
Podávejte teplé s pickles.
Kdo chce, může posypat sýrem.
Makrobiotické
Vegetariánské
Není bezlepkové! Bulgur je vyráběný z pšenice!
Vhodné pro lidi s intolerancí laktózy (nesypat sýrem!)
Vhodné k: oběd, večeře.
Budete potřebovat (2 velké, nebo 3 menší porce):
200 g uvařených luštěnin (já použila zbytek čočky a bílých fazolí)
100 g hlívy ústřičné
rostlinný olej
kmín
300 g uvařeného bulguru (zhruba 1,5dcl syrového bulguru uvařit s 2 - 3 dcl vody, vařit 12 min)
200g mražená nebo čerstvá zelenina (lehce na páře povařit)
mořská sůl s mořskými řasami (prodává např. bionebio)
sojová omáčka bez glutamátu
lněné semínko
koření pallea (pikantní koření na španělské "rizoto")
příloha:
pickles
Hlívu pokrájejte na menší kousky, propláchněte a na trošce oleje opékejte, dokud hlíva nepustí vodu. Poté přidejte zeleninu, uvařené luštěniny a uvařený bulgur. Vše promíchejte, prohřejte. Okořeňte palleou, přidejte lněné semínko, 1 lžíci sojové omáčky a případně ještě dosolte. Pokud by se Vám směs zdála dost slaná, tak nepřidávejte sůl ale jen drcené mořské řasy, např. Nori vločky.
Podávejte teplé s pickles.
Kdo chce, může posypat sýrem.
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den