Muffiny z červené řepy

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Máte rádi zeleninu v moučnících? Já velmi. Ráda experimentuji a ještě se snad nestalo, že by se moučník nepovedl. Tato verze je veganská, těsto je hutnější, ale chuťově opět výborné. :-)
 Suroviny:
1 červená řepa (oloupaná a nastrouhaná)
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku sojového mléka
2 lžíce kvalitního kakaa
1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 hrnek polohrubé mouky

(Pokud by někomu vadilo hutnější těsto, může přidat 1 lžičku vinného kamene)

Postup je velmi jednoduchý. Všechny suroviny smícháme a naplníme do formiček na muffiny a dáme péci. Pečeme při 180°C cca 20 minut.

Tip: Muffinky můžete ozdobit rozpuštěnou kvalitní čokoládou (min. 70% kakaa) a sekanou směsí oříšků (lískové, pekan, vlašské). :-) Ale pokud dáte čokoládu, tak už to není vhodné ani pro vegany ani pro alergiky na laktózu :-)! Na to pozor.

Komentáře

  1. luxusní recept :-) receptů s červenou řepou do buchty je opravdu málo, co jsem tak hledala. Minulý týden jsem dělala kakaovou buchtu s červenou řepou, ale většina receptů byla na stejné brdo, tento je fakt originální. Určitě vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc... já se snažím zkoušet čím dál víc takovýchto receptů. snažím se vůbec nedávat do moučníků cukr a zjistila jsem, že nejchutnější obměnou cukru je rapadura a právě datlový cukr... příjde mi, že takovýchto receptů je na internetu stále málo, tak jsem ráda, že potěší ;-)

      Vymazat
  2. Tyto mufinky vypadají fakt luxusně!!

    OdpovědětVymazat
  3. Áno, máme rady zeleninu v múčnikoch. Ja robievam cviklové brownies a je úplne skvelé. Lenka, Tvoje muffinky vyskúšam aj pre moju dcéru vegánku (s vegánskou čokoládou) :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Chystám se na tyto muffiny, chtěla bych se zeptat, musí být ta řepa vařená nebo se strouhá syrová?

    OdpovědětVymazat
  5. Proč by to s čokoládu nebylo veganske?vysokoprocentni bývají většinou i vegan..

    OdpovědětVymazat
  6. Dneska bude brownies, děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za skvělý recept a naoplátku můžu doporučit pěkné stránky s příšlušenstvím na pečení mufinů, www.mufinka.cz, určitě se mrkněte :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky