Malinový likér

Chutný a voňavý jedlý dárek - domácí malinový likér

Ač se to nezdá, tak do vánoc zas tolik času nezbývá. A pokud nemáte rádi ten předvánoční shon, pojďte do vánočních příprav se mnou už teď a můžete si užít krásný advent bez jakéhokoliv shonu po dárcích. Pojďte do "homemade" dárečků, kterými nejen potěšíte svoje nejbližší, ale zároveň je zajisté zahřeje u srdíčka, že jste si s dárkem dali tolik práce. Začněme tím, co je potřeba připravit nejdříve, protože je potřeba správného uležení - malinový likér. :-)

Suroviny

300 g malin (koupila jsem mražené v Makru)
300 ml vodky
120 g cukru
vanilkový cukr (používám buď domácí nebo od Dr. Oetkera)
vanilkový lusk (osvědčil se mi od Dr. Oetkera, je za dobrou cenu, je krásně voňavý a není vyschlý, jak to bývá od jiných firem více než časté)

Postup 

Je naprosto jednoduchý. Žádné vaření, nic. Vezměte si dostatečně velkou zavařovačku a do ní nasypte maliny, cukr, podélně rozkrojený lusk a nakonec zalijte vodkou. Už toto samotné je krásné a nádherné pro oko, ale co teprve, když vydržíte minimálně 6 týdnů a poté likér ochutnáte... Alespoň jedenkrát týdně si na likér vzpomeňte a zamíchejte jim. Je důležité, aby sklenice ve které likér máte byla překryta plátýnkem, které upevníte gumičkou, aby vám do likéru nenapadali broučci, prach a další :-).

Po šesti týdnech likér slijte a přeceďte přes kávový filtr / plátěný kapesník. Poté zvolte krásné 2dcl dárkové skleničky a máte rovnou 3 dárky na vánoce zejména pro milovníky malin.

Přeji krásný týden

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-)



Komentáře

  1. Jedlé dárky, to se mi velice zamlouvá :) a určitě by likér šel vyrobit i z jiného ovoce, že? :) Popřemýšlím nad realizací :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já budu dělat ještě asi ostružinový... akorát mám v plánu do něj místo vanilky dát skořici a hřebíček ;)

      Vymazat
  2. Dobrý den, kde je prosím vhodné nechávat likér odležet, někde při pokojové teplotě? A co se týče přikrytí, tak jen tím plátýnkem, žádné jiné víčko?:) (Nikdy jsem žádný likér nevyráběla O:)) Děkuji Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      mám to v kuchyni na lince a přikryté jen plátýnkem. Jednou, dvakrát týdně kontroluji a promíchávám. A již budu tento týden slívat.
      P.S. Pokud se vám likér bude zdát silný, klidně si ho dořeďte vodkou podle potřeby. Na mě se zdál hooodně sladký a malinový, tak jsem tam ještě vodky přilila :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky