Veg inspirace - snídaně 2


Maková palačinka (pohanková mouka, mák, rostlinné mléko, kypřící prášek, makový olej od Bohemia olej) plněná zralými švestkami a pokapané datlovým sirupem. Mňaaam.
Jáhly uvařené v rostlinném mléce, slunečnice, ovesné vločky, chia, lněné semínko, datlový sirup, hruška.

Palačinky s arašídovým čokoládovým máslem od Šufánka (nejlepší zdravá "Nutella"), ořechy, javorovým sirupem a hruškou. Mňaaam. 
Když nemám moc hlad, tak si udělám ke snídani Caro s rostlinným mlékem a dám si trošku ovoce a tady ještě tři rozinkové koláčky (bez cukru). Recept na koláčky můžete očekávat v prosinci ve vánočním speciálu :-). 
Ovesné vločky s ořechovým krokantem (od Emco), slunečnice, chia semínka, horká voda, posypané křupavým ovocem od Mixit.
RAW štrůdl - nahrubo nastrouhaný celer a jablko (namočit do citronové vody asi na 10 minut - vytáhne to štiplavost ze štrůdlu), ořechy, rozinky, skořice a javorový sirup. Mňaaam. 
 Miluji čerstvé fíky. Vždy si jich na dovolené užívám. Letos jsme na dovolené u moře nebyli, tak jsem si udělala radost alespoň pár kupovanými. Zde s kaší z ovesných vloček, chia, slunečnice a lněného semínka.
A znova fíky... Tentokrát s mléčnou rýží se skořicovým cukrem, chia a dýňovými semínky zakápnuté hroznovým olejem (od Bohemia olej). 
Kroupová kaše s rostlinným mlékem, povidlím smíchaným s mákem, javorovým sirupem, chia a sezamem. 
A na závěr "snídaně šampionů" pro mého manžela... Takovou snídani vyžaduje po náročné noci, kterou strávil oslavou švagrových narozenin :-D - veg česneková pomazánka, veg tztatziky, okurek, rajče, sterilovaná kukuřice, grilované žampiony, lahůdkové tofu, paprika a rajče a samozřejmě nesmí chybět pár brambůrek a hrozny :-D. Co bych pro něj neudělala... :-*

Komentáře

  1. Ahoj, snídáš někdy naslano? Docela bych pár tipů ocenila, přijde mi, že všichni zdravě se stravující bloggeři snídají kaše :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Popravdě co kojím, tak snídám sladké kaše a snídaně.... Dřív jsem to střídala a občas si dala například miso polévku, nebo klidně hraškovou omeletu,... ale teď abych měla energii, tak začínám tou kaší, kam vlastně dám spousty semínek, oříšků atd... :-) ale vidíš, mohla bych tu kaši zkusit i naslano ;-)

      Vymazat
  2. Mňam, to je zase nádhera, děkuji za tolik inspirace O:-) (teď se mi to na ten náš říjen bude obzvlášť hodit O:-) ) Moc mě zaujaly ty rozinkové koláčky, nebylo by pro VIP :D možné odhalit recept již dříve? :P O:-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky