sobota 28. listopadu 2015

Italská veganská kuchařka - recenze

Pod pojmem italská kuchyně si většina z nás nejspíš představí rizoto, pizzu, těstoviny, parmazán, kvalitní sušenou šunku, případně hory smetanové zmrzliny či jiné sladké dezerty. Nejspíše jen málokdo si vzpomene na nějaké jídlo, které by neobsahovalo alespoň vejce či sýr. Věděli jste však, že původní venkovské italské jídlo má velmi blízko ke kuchyni veganské?

Autor se rozhodl pro čistě rostlinnou kuchařku zejména proto, že je sám veganem, milovníkem italského jídla a propagátorem PEACE FOOD (etického) stravování.

Ryze veganské stravování je podle Dahlkeho řešením, jak být a zůstat v dnešním světě zdravý. Zároveň vidí ve veganství účinnou prevenci proti (nejen) civilizačním chorobám. A i když s ním možná nebudou běžní konzumenti před přečtením jeho kuchařky souhlasit, čistě rostlinnou stravu prezentuje jako plnohodnotnou, chutnou, čistou a pestrou.

Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách Klubu knihomolů, pro které jsem recenzi psala, ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den