středa 15. března 2017

Linecký koláč

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Nejprve jsem sem ani nechtěla tento recept dávat, ale byla jsem o něj poprosena, tak tady je, Klári ;-).
Jedná se o rychlý a moc dobrý linecký, bezlepkový koláč, který jsem připravovala jako pohoštění pro mou kamarádku, která je na bezlepkové dietě. Koláč sklidil velký úspěch.

Suroviny
300 g bezlepkové hladké mouky (použila jsem směs od Nutri free)
200 g rostlinného tuku (Bio Alsan)
100 g mletého třtinového cukru
1 "vejce" (1 lžíce vanilkové hrašky, 3 lžíce vody)

Náplň:
vanilkový puding z 500 ml rostlinného mléka, rýžového sirupu a 1 bal. vanilkového pudingu
Po zchladnutí našlehán s 50 g Bio Alsanu.

plus domácí jahodová marmeláda

Nejprve si připravte těsto, které nechejte alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
Následně ze 2/3 vyválejte placku a přesuňte do koláčové formy (buď ji pořádně vymastěte nebo vyložte pečícím papírem), ze zbytku těsta udělejte placku a tu dejte na vymazaný plech, bude z ní drobenka.
Upečte obojí v předehřáté troubě. Pečte při 160°C do zezlátnutí, což trvá asi 30 minut, Nechte vychladnout.
Nyní si uvařte puding podle návodu na obalu. Po vychladnutí puding vyšlehejte s tukem.

Korpus potřete marmeládou, na ni nalijte krém a vršek posypte rozdrobenou lineckou plackou. Dejte uležet do chladna alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.

Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Je moc dobře, že jste recept vložila. Bezlepkové inspirace není nikdy dost!!! A navíc tento koláč vypadá úplně luxusně! Už se moc těším, až ho zkusím!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den