Brumíci
Dětmi milovaná svačinka
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez palmového oleje
Bez mléka
Bez vajec
Populární Brumíci zdravěji
Nevím proč, ale Brumíci si drží popularitu mezi malými dětmi už několik let. Reklama se nám snaží namluvit, že Brumík je skvělá zdravá svačinka plná vápníku, vlákniny a dalších zdravých věcí. Jako vážně tomu někdo věří? Vždyť složení je vhodné tak možná na občasné zhřešení.
Není lepší si udělat domácí? Neříkám, že tento recept je nejzdravější, ale určitě je zdravější a vhodnější pro děti, než ten prodávaný v obchodech.
A navíc je bez vajec a mléka, tudíž vhodný i pro děti s potravinovým omezením. S moukami i sladidlem můžete různě experimentovat.
Já osobně ráda část mouky nahrazuji mletými ovesnými vločkami a když mi zbydou jáhly, přihazuji do těsta třeba 2 lžíce. Co se týče cukru, skvělou a chutnou zdravou alternativou je čekankový sirup. Jen pozor, v případě použití sirupu je dobré ubrat rostlinného mléka.
15 Brumíků (formu mám z Bonami)
150 g celozrnné mouky
150 g polohrubé mouky
2 lžíce vanilkové Hrašky (nebo 1 banán, 1/4 šálku jablečného pyré nebo 2 lžíce gelu ze lněného semínka)
330 ml rostlinného mléka
150 ml oleje
150 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
2 lžíce kokosu
2 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády nasekané na kousky
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Sypké suroviny promíchejte ve větší míse. tekuté v druhé. Poté tekuté vlijte k sypkým a důkladně vymíchejte. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu.
Plňte do silikonových formiček. Pečte asi 20 minut (záleží na velikosti formiček).
Doporučuji medvídky vyklepávat z formiček až po úplném zchladnutí.
Dobrou chuť
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den