Brumíci

Dětmi milovaná svačinka

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez palmového oleje
Bez mléka
Bez vajec

Populární Brumíci zdravěji

Nevím proč, ale Brumíci si drží popularitu mezi malými dětmi už několik let. Reklama se nám snaží namluvit, že Brumík je skvělá zdravá svačinka plná vápníku, vlákniny a dalších zdravých věcí. Jako vážně tomu někdo věří? Vždyť složení je vhodné tak možná na občasné zhřešení. 
Není lepší si udělat domácí? Neříkám, že tento recept je nejzdravější, ale určitě je zdravější a vhodnější pro děti, než ten prodávaný v obchodech. 
A navíc je bez vajec a mléka, tudíž vhodný i pro děti s potravinovým omezením. S moukami i sladidlem můžete různě experimentovat. 
Já osobně ráda část mouky nahrazuji mletými ovesnými vločkami a když mi zbydou jáhly, přihazuji do těsta třeba 2 lžíce. Co se týče cukru, skvělou a chutnou zdravou alternativou je čekankový sirup. Jen pozor, v případě použití sirupu je dobré ubrat rostlinného mléka.

Suroviny 

15 Brumíků (formu mám z Bonami)

150 g celozrnné mouky
150 g polohrubé mouky
2 lžíce vanilkové Hrašky (nebo 1 banán, 1/4 šálku jablečného pyré nebo 2 lžíce gelu ze lněného semínka)
330 ml rostlinného mléka
150 ml oleje
150 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
2 lžíce kokosu
2 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády nasekané na kousky

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Sypké suroviny promíchejte ve větší míse. tekuté v druhé. Poté tekuté vlijte k sypkým a důkladně vymíchejte. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu. 

Plňte do silikonových formiček. Pečte asi 20 minut (záleží na velikosti formiček).

Doporučuji medvídky vyklepávat z formiček až po úplném zchladnutí.

Dobrou chuť

Vaše Lenča


Komentáře

Oblíbené příspěvky