Míša řezy

Rostlinné, krémové Míša řezy

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka


Máte rádi Míša řezy? A už jste zkoušeli veganskou variantu?

Úžasný moučník, který milují malí i velcí. V této rostlinné verzi si jej můžou dopřát nejen vegani, ale i lidé s alergiemi a intolerancemi na vejce, mléko a jiné. :-)

Tento recept je od Otevři oči a připravujeme ho na každé veganské ochutnávky a vždy slaví obrovský úspěch. Za sebe musím říct, že je lepší připravit tenčí korpus a silnější vrstvu krému. Co se týče čokoládové polevy, je zase lepší udělat tenčí vrstvu, lépe se pak krájí. Při tlusté vrstvě čokolády se poleva láme a i když na chuti to nevadí, tak estetické oko pláče. :-)

Suroviny

Korpus

2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/3 hrnku kakaa
2 lžíce jablečného octa
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje

Krém

2 tofu natural
šťáva z 1 citronu
moučkový cukr dle chuti (dávám mletý třtinový cca 1/2 hrnku)
1/4 - 1/2 hrnku rostlinného mléka dle potřeby (skvělé je kokosové z plechovky)
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na vaření (pozor, ne každá je veganská)
1/4 hrnku rostlinného mléka

Postup

Nejprve si upečte korpus. Osobně vše naházím do šlehače a vyšlehám dohladka, naliju do vymazaného a vysypaného plechu a peču v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení nechejte vychladnout.

Mezitím si připravte krém. Tofu nadrobte do mixéru, přidat šťávu z citronu, rostlinné mléko a cukr. Rozmixovat na hladký krém. Hotový krém rozetřete na vychladlý korpus.

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni společně s trochou rostlinného mléka. Já osobně přidávám ještě trošku kokosového oleje. Výsledek je pak ještě lepší.

Hotové řezy nechejte vychladit ideálně přes noc, krájejte ostrým, ideálně v horké vodě nahřátým nožem a uchovávejte v lednici.

Dobrou chuť

Vaše Lenča


Komentáře

  1. Ahoj:), můžu se zeptat, jestli bys měla nějaký tip, kterou moukou nahradit špaldovou pro bezlepkáře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když peču bezlepkově, osvědčili se mi už namíchané směsi např. od Adveni na třené těsto (tuším fialový obal)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky