Koji bakers - česká miso pasta

Miso není jen ze sóji

Znáte miso pastu? Používáte ji? 

U nás doma patří k často používané surovině (5x týdně) už asi 10 let. Sice jsem si ze začátku musela na chuť misa zvykat, ale zdravotní benefity této blahodárné, původně japonské pochutiny zapůsobily a zvykla jsem si rychle. 

Ani ve snu mě nenapadlo, že přijde den, kdy tuto tradiční japonskou potravinu budou vyrábět Češi! A co víc, že budou připravovat miso pastu nejen tradičně ze sóji, ale rovněž i z českého hrachu. No není to sen? 

Kdo stojí za Koji bakers?

Koji bakers tvoří 3 nadšenci, kteří spontánně na přelomu roku 2019 a 2020 začali v provozovně Dobřichovicích (od května už ve "svém" v Hořovicích) plesnivět rýži (pomoci ušlechtilé koji plísně), kvasit ocet a nabízet produkt restauracím. No, ale pak jim do cesty vstoupila karanténa a tak založili Vašek, Milan a Honza eshop na kterém můžete směle nakupovat a podpořit tak české výrobce tradiční japonské pochoutky, kteří inovují staletími prověřené tradice a místo japonské sóji "vaří" i z českého hrachu. 

Nabídka produktů Koji bakers

Jaké produkty kluci nabízí? Samozřejmě mají v nabídce miso - hrachové i sójové, výborné miso polévky (kdy stačí lžíci zalít horkou vodou, přisypat nakrouhanou zeleninu nebo trošku salátových listů a máte lahůdku během minuty), octy (tzv. praocty), tamari, koji rýži a speciální shiokoji marinády

Osobně jsem měla možnost ochutnat hrachové tamari, které je lahodné a jemnější než klasické sójové tamari, česnekovou, kimchi, cibulovou a houbovou miso polévku, které jsem si zamilovala. Nejvíce mi chutná cibulová a díky těmto "polotovarům" jsem se naučila, že snídat se dá i slaná horká polévka (a překvapivě chutná i v horkém létě) a miso pasty hrachové

Soutěž s Koji bakers

A abyste mohli Koji bakers produkty vyzkoušet i vy, dostali jsme i dva produkty do soutěže. Zahrajete si o ně? 

O co hrajeme?

O 1 balení hrachového misa a 1 balení miso polévky s příchutí kimchi. Mňam. 

Podmínky soutěže?

Do komentáře uvést emailový kontakt (zpracování emailu odpovídá podmínkám GDPR, bude použito pouze na kontaktování výherce)

V případě, že jste na FB, budu ráda, když budete sledovat stránky Zdravě jíst a Koji bakers (není podmínkou).

V případě, že jste na IG, budu ráda, když budete sledovat stránky zdravejist a kojibakers (není podmínkou). 

Soutěž končí 13. 9. 2020. Následující den vylosuji vítěze. 

Prohlášení

Služba blogger.com nemá se soutěží nic společného. Vítěze vybere generátor náhodných čísel. Není možné se dožadovat finanční náhrady za výhru. 

Soutěž probíhá současně na FB, IG i blogu. Výherce bude vylosován jeden ze všech účastníků.

Výherce

Vítězkou se stala uživatelka Instagramu pod přezdívkou @Peta.jin. Gratuluji!

Děkuji firmě Kojibakers za poskytnutí dárků pro vítěze. <3 




Komentáře

Oblíbené příspěvky