Crazy cake - bláznivý koláč
Crazy cake
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bláznivý dort, co vlastně nevím, proč bázní
Tento recept mám od své mamky. Základní korpus je veganský, akorát mamka ho potírá klasickou zakysanou smetanou, já kokosovou zakysankou z Lídlu (kokosová zn. Planton). Každopádně jsem si původní recept trošku upravila, protože na mě byl moc sladký.
Jinak jsem se snažila zjistit, proč je dort pojmenován jako bláznivý, ale na nic moc jsem nepřišla. Svým předáváním se zřejmě vytratily některé ingredience, které byly autorem pokládány za bláznivé (ocet aj.) a tak už mu zůstal jen název. Každopádně, kdybyste věděli o původu receptu víc, ráda informaci doplním.
Suroviny
(na velký plech 40 x 40 cm)
Korpus
3 hrnky hladké mouky (používám špaldovou, celozrnnou, hladkou)
1 hrnek třtinového cukru
2 lžičky sody
špetka soli
2 lžíce citronové šťávy
1 hrnek oleje
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka nebo vody
Volitelně: kakao, rozinky, ořechy.
1 hrnek třtinového cukru
2 lžičky sody
špetka soli
2 lžíce citronové šťávy
1 hrnek oleje
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka nebo vody
Volitelně: kakao, rozinky, ořechy.
Poleva
2 rostlinné zakysané smetany
skořicový cukr
Vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a poprášíme skořicovým cukrem.
Postup
Sypké ingredience smícháme, přidáme ocet, olej, vodu, mléko. Pečeme 25 - 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.Vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a poprášíme skořicovým cukrem.
Necháme vychladit.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den