Proteinové sušenky

Proteinové sušenky

Vhodné pro:

Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez cukru
(lze) Bez lepku

Máte rádi proteinové sušenky? 

Znáte je? A víte, kdy jsou vhodné a kdy nikoli? Jak jistě víte, jsem zastáncem přirozeného jídelníčku. U zdravých jedinců je však možné občas si oddechnout a nebýt tak striktní a zejména u zaneprázdněných lidí, sportovců či maminek na rodičovské je dobré si občas ulehčit život. V takovém případě existují například kvalitní proteiny, kterými si snadno doplníte zvýšenou denní potřebu. Proteinové sušenky jsou dobrou volbou pro hektické dny, kdy v jedné sušence doplníte velké množství živin a můžete ji jíst i cestou na autobus, při kojení dítěte nebo před pracovní schůzkou. V lednici vám vydrží tak 3 dny, dají se zamrazit a obměňovat dle libostí. Já osobně miluju čokoládu, proto mám pro vás recept na čokoládové sušenky. A pokud by vás téma okolo proteinu zaujalo víc, nebojte se ozvat, ráda připravím komplexnější článek. 


Suroviny (cca 2 - 3 sušenky):

3 lžičky mouky (dobrá je ovesná)

1 odměrku proteinu

2 lžičky rostlinného jogurtu

1 lžička kakaa

1 lžička oleje

1 lžička arašídového másla

2 - 3 lžičky vody nebo rostlinného mléka v závislosti na suchosti těsta

špetka soli

čokoládové chipsy

volitelně sladidlo (čekankový sirup je dobrou volbou)

Postup: 

Ze všech surovin kromě čokoládových kousků vypracujte lepivé těsto. Těsto by nemělo být příliš řídké, spíše hustší. Při pečení se krásně rozteče a výsledkem bude pěkná sušenka. 

Doporučuji smíchat prvně sypké ingredience a tekuté přidávat pomale. Opravdu je rozdíl, zda použijete sladidlo tekuté či sypké, u tekutého pak není nutné přidávat tolik mléka. A taky záleží i na ořechovém másle, někdy je tuhé a v takovém případě přidáte mléka víc než u másla tekutého :-).

Ale zatím se mi vždy sušenky povedly chuťově dobré, takže se toho nebojte. 

Vytvarujte na pečící papír placičky a ozdobte čokoládovými chipsy. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 12 minut. Po upečení nechejte zcela vychladnout.  

Vychladlé sušenky skladujte ve vzduchotěsné krabici v chladu. 

Tip

Pro odpůrce umělé stravy doporučuji použít uvařené fazole. Ty stačí pomixovat na krém a poté přidat další ingredience. A na ty fazolové sušenky vám dám recept zase někdy příště. Co vy na to? 






Komentáře

Oblíbené příspěvky