Proteinové sušenky
Proteinové sušenky
Vhodné pro:
VeganVegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez cukru
(lze) Bez lepku
Máte rádi proteinové sušenky?
Znáte je? A víte, kdy jsou vhodné a kdy nikoli? Jak jistě víte, jsem zastáncem přirozeného jídelníčku. U zdravých jedinců je však možné občas si oddechnout a nebýt tak striktní a zejména u zaneprázdněných lidí, sportovců či maminek na rodičovské je dobré si občas ulehčit život. V takovém případě existují například kvalitní proteiny, kterými si snadno doplníte zvýšenou denní potřebu. Proteinové sušenky jsou dobrou volbou pro hektické dny, kdy v jedné sušence doplníte velké množství živin a můžete ji jíst i cestou na autobus, při kojení dítěte nebo před pracovní schůzkou. V lednici vám vydrží tak 3 dny, dají se zamrazit a obměňovat dle libostí. Já osobně miluju čokoládu, proto mám pro vás recept na čokoládové sušenky. A pokud by vás téma okolo proteinu zaujalo víc, nebojte se ozvat, ráda připravím komplexnější článek.
Suroviny (cca 2 - 3 sušenky):
3 lžičky mouky (dobrá je ovesná)
1 odměrku proteinu
2 lžičky rostlinného jogurtu
1 lžička kakaa
1 lžička oleje
1 lžička arašídového másla
2 - 3 lžičky vody nebo rostlinného mléka v závislosti na suchosti těsta
špetka soli
čokoládové chipsy
volitelně sladidlo (čekankový sirup je dobrou volbou)
Postup:
Ze všech surovin kromě čokoládových kousků vypracujte lepivé těsto. Těsto by nemělo být příliš řídké, spíše hustší. Při pečení se krásně rozteče a výsledkem bude pěkná sušenka.
Doporučuji smíchat prvně sypké ingredience a tekuté přidávat pomale. Opravdu je rozdíl, zda použijete sladidlo tekuté či sypké, u tekutého pak není nutné přidávat tolik mléka. A taky záleží i na ořechovém másle, někdy je tuhé a v takovém případě přidáte mléka víc než u másla tekutého :-).
Ale zatím se mi vždy sušenky povedly chuťově dobré, takže se toho nebojte.
Vytvarujte na pečící papír placičky a ozdobte čokoládovými chipsy. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 12 minut. Po upečení nechejte zcela vychladnout.
Vychladlé sušenky skladujte ve vzduchotěsné krabici v chladu.
Tip
Pro odpůrce umělé stravy doporučuji použít uvařené fazole. Ty stačí pomixovat na krém a poté přidat další ingredience. A na ty fazolové sušenky vám dám recept zase někdy příště. Co vy na to?
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den