Mokka cukroví
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM
Mocca cukroví aneb pusťte kávu k vánočnímu pečení
Mocca cukroví patří od dětství k mému oblíbenému a to i přesto, že jinak krémovým druhům neholduji. U tohoto ale dělám výjimku. A až ochutnáte, určitě pochopíte proč. :-)
Suroviny
320 g hladké špaldové mouky
200 g rostlinného tuku typu Alsan
1 lžíce vanilkové Hrašky
110 g mletého třtinového cukru
1 lžička spařené kávy (čerstvý "lógr")
krém:
Alsan, vanilkový puding, mletý cukr, silné espresso
poleva: mletý cukr, káva
čokoláda na ozdobu
Postup
Z mouky, tuku, cukru, Hrašky a kávy vypracujte hladké, nelepivé těsto, které nechejte ideálně přes noc rozležet. Poté rozválejte na pomoučněném vále a vykrajujte stejné tvary, upečte v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 minut.
Po upečení a vychladnutí plňte krémem a ozdobte kávovou polevou. Já ještě dozdobujiji čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!
Můj tatínek se naprosto do Mokka cukroví zamiloval. Jakmile bude čas, asi bude nějaké upeču. Pravda že podle toho vašeho jednoduché receptu by to měla být hračka. Moc vám za to děkuji slečno.
OdpovědětVymazat