Tučňáci aneb veganské "sádlovky"
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Sádlovky, křehké cukroví v rostlinném kabátku
Krásný den, znáte cukroví "sádlovky"? U nás nejvíce chutná naší Barušce, která se na ně vždy těší. Veganská alternativa z kokosového tuku je výtečná, křehká a v kombinaci s kyselou marmeládou dokonalá. Vyzkoušíte?
Moji tvorbu podpoříte nákupem mého vánočního ebooku Veganské Vánoce od A do Zet. Stačí si o něj napsat a za 269 Kč je Váš....
Moji tvorbu podpoříte nákupem mého vánočního ebooku Veganské Vánoce od A do Zet. Stačí si o něj napsat a za 269 Kč je Váš....
Suroviny
140 g 100% tuku (kokosový)
100 g mletého třtinového cukru
150 g hladké špaldové mouky (případně více)
70 g mletých vlašských ořechů
1 lžička skořice
2 - 3 lžíce kakaa
marmeláda a sekané mandle na ozdobu
Postup
Z mouky, tuku, cukru, ořechů, skořice a kakaa vypracujte těsto, které nechejte 30 minut odpočinout v chladu.
Poté z těsta tvarujte kuličky, do kterých koncem vařečky udělejte důlek. Pečte na pečícím papírem vyloženém plechu v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 minut.
Po upečení nechejte vychladnout. Do dolíku dejte lžičkou kyselejší marmeládu a posypejte sekanými mandlemi. Skladujte v chladu.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den