sobota 4. dubna 2015

Šťouchané brambory trochu jinak

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Dneska jeden levný, jednoduchý, ale u nás doma velice populární recept. A to recept na šťouchané brambory, které připravuji v trošku odlehčenější verzi, samozřejmě veganské.


Suroviny (2 porce):

6 menších brambor
stejné množství uvařených jáhel (zhruba 80 g syrových)
1 pórek
rostlinný olej
1/2 uzeného tofu
sůl
pepř

Uvařte si brambory v osolené vodě a v dalším hrnci jáhly (2 díly vody na 1 díl jáhel).
Na pánvi na oleji orestujte dozlatova pórek nakrájený na kolečka, to stejné udělejte i s uzeným tofu (nebo marinovaným tempehem).
Poté zbývá už jen vše nasypat do jednoho hrnce (trošku pórku a tofu si nechte na ozdobu) a rozšťouchat šťouchadlem na brambory. Dosolte a dopepřete.

Servírujte posypané pórkem a uzeným tofu. Doporučuji jako přílohu dobrý zeleninový salát.

Vím, že se jedná o recept - nerecept, ale u nás doma patří mezi top pochoutky a ráda bych ukázala i začátečníkům, že veganské jídlo může být výtečné i za pár korun. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den