Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Pohankové vanilkové rohlíčky pro všechny, kdo se vyhýbají lepku
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez mléka
Bez vajec
ABKM
Bez lepku
lze Bez palmového oleje
lze Bez sóji
Bezlepkové cukroví nemusí být bez chuti
Překvapilo mě, kolik maminek řeší kombinaci alergie na kravskou bílkovinu (ABKM) a lepek. Tak jsem se rozhodla je potěšit a přinést letos nějaké bezlepkové cukroví, které jinak doma zas tolik nepečeme. Cílem bylo vytvořit základní druhy ve vychucené variantě, v takové, kde by nebylo po chuti poznat, že jde o bezlepkovou verzi. Tak ať chutná!
První na řadu přichází moje nejoblíbenější - rohlíčky. Tyto jsou díky pohance krásně voňavé, křehké a moc dobré.
Suroviny
100 g hladké pohankové mouky
25 g hladké rýžové mouky
25 g kokosové mouky (dá se dát i 150 g bezlepkové směsi, já si ráda míchám sama)
120 g mletého třtinového cukru (dala jsem sušenou třtinovou šťávu panellu)
125 g rostlinného tuku typu Alsan Bio (nebo kokosový olej)
1 lžička vanilkové Hrašky
2 lžíce vody
špetka soli
100 g mletých mandlí
Postup
Ze všech surovin vypracujte hladké, nelepivé těsto a nechejte v lednici alespoň 30 minut odpočinout. Já nechávám přes noc.
Druhý den z těsta tvarujte rohlíčky. Klaďte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 8 - 10 minut.
Po upečení nechejte zcela vychladnout. Jinak se vám budou drolit. Po vychladnutí obalte v moučkovém cukru s vanilkou.
Skladujte ve vzduchotěsné krabičce v chladu. Vydrží i měsíc.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den