Tyrolský bramborový salát

 Bramborový salát netradičně

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje
Bez lepku
ABKM

Bez majonézy a přitom lahodně krémový salát

I když patřím k milovníkům klasického bramborového salátu s tunou majonézy, musím říct, že jsem si zamilovala i tuto variantu bez majonézy. Recept mám od moji milované Klárky, která mu říká "tyrolský". Je dost chuťově podobný klasice, ale není v něm kořenová zelenina a ani zmíněná majonéza. Hodně ho připravujeme v létě, kdy si chceme dopřát bramborový salát. Vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak vám tato varianta chutná. :-)

Suroviny

1 kg uvařených salátových brambor (varný typ „A“)
2 cibule, ideálně šalotky
5 sterilovaných okurek

Zálivka

250 ml vlažného zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
Sůl (v závislosti na slanosti vývaru)
Bílý pepř
2 lžíce hrubozrnné hořčice
Šťáva z ½ citronu

Postup


Uvařené brambory nakrájejte na kolečka, přidejte najemno nastrouhanou cibuli a okurky nakrájené na větší kostičky. 
Zalijte zálivkou připravenou z vývaru, soli, pepře, oleje, hořčice a citronové šťávy. 
Salát nechejte rozležet, ideálně přes noc, pěkně nasaje zálivku a je to nebe v puse. 
Mňam.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-) 


  


Komentáře

Oblíbené příspěvky