Pečeme pro vegany - recenze

Útlou knížečku od Nicole Just "Pečeme pro vegany" vydalo nakladatelství Vašut a já jim tímto děkuji za recenzní výtisk. Knihu si můžete zakoupit ZDE.
Většinou recenze končím tím, komu bych knihu doporučila, tentokrát touto informací začnu. Přijde mi, že kniha je ideální pro ty, kteří mají mezi přáteli či v rodině nějakého vegana a neví, co mu upéct, když přijde na návštěvu. Zde najdete pár jednoduchých, čistě rostlinných receptů, se kterými nešlápnete vedle. Proto bych doporučila, aby knihu nakoupili vegani svým blízkým :-). Nebudou zahlceni stovkou receptů a spoustou informací, nýbrž dostanou stručnou, jasnou a přehlednou kuchařku, podle které je snadné uvařit.

Mrkvový chléb s vlašskými ořechy, recept dám na blog :-)

Protože jsem nějak neměla chuť na nic sladkého, rozhodla jsem se vyzkoušet mrkvový chléb s vlašskými ořechy a musím říct, že recept je opravdu snadný, rychlý a výsledný chléb byl lahodný a zařadil se do mých nejoblíbenějších jídel.

Nyní už k samotné kuchařce. Kniha začíná 3 základními recepty na veganské třené těsto, sladké kynuté těsto a těsto na quiche. Už jen s těmito třemi recepty vykouzlíte tisíce kombinací, kterými zajisté zabodujete. Což takhle, maminky či babičky, upéct svým mladým veganům Honzovy buchty po vegansku? Myslím, že dětem/vnoučatům, kteří se rozhodli pro jiný životní styl vženete slzy do očí, když zjistí, že bábovka, buchty či cibulový slaný koláč je odteď veganský! Věřte mi :-).

A pokud by vám chyběla inspirace, tak na následujících stránkách najdete spousty dobrot - ať už má váš vegan rád muffiny, vanilkové rohlíčky, cookies, drobenkový koláč, piškotovou roládu, štrůdl či slaný koláč. :-)
 Podle mého opravdu příjemné a skvěle vybrané recepty, kterými neurazíte žádného vegana... :-). A nyní už vás návštěva veg syna/dcery/vnuka/vnučky/kamaráda nezaskočí! :-)
Krásný den

Komentáře

  1. Ta kniha vypadá dobře, sice zas tak často nepeču, ale třeba ta piškotová roláda by mě dost zajímala :) Máš pěkný blog ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky