Kimchi burger

Vhodné pro:¨
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy

Myslím, že tenhle recept přijde vhod. Nevím, jak u vás, ale u nás se kolem Vánoc jí hlavně cukroví, tak jsem pěkně přeslazená a ráda si dopřávám slané dobroty. Třeba výborný kimchi burger. :-)

Musím říct, že můj život bez kimchi byl neúplný. Fakt. Na opuštěný ostrov s sebou beru hromadu kimchi a sušených nakládaných rajčat (chcete recept, jak nakládáme rajčata? Teda spíš, jak je nakládá manžel?) a myslím si, že bych si dokázala vychutnat i kůru ze stromů, pokud by k tomu bylo kimchi :D. Napadlo mě zkusit dát kimchi do burgerů a je to prostě fenomenální kombinace. Vyzkoušejte i vy, zvlášť pokud milujete pikantní a výrazné chutě, stejně jako my.

Fazolový burger (8 ks):

1 plechovka bílých fazolí s rajčatovou omáčkou
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
1/4 lžičky oregána
1/4 lžičky římského kmínu
1/4 lžičky uzené papriky
1/4 lžičky chilli (nebo dle chuti)
1/2 lžičky soli
ovesné vločky na zahuštění
kukuřičná strouhanka na obalení

rajče
kečup
BBQ omáčka
salát
kimchi
husky na burger (Penam dělá veganské)

Postup:
Fazole, cibule, mrkev, česnek, oregáno, římský kmín, uzenou papriku, chilli a sůl dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Můžete klidně pár fazol předem oddělat a poté vmíchat do směsi, pokud máte rádi strukturu v jídle.
Kaši poté přelijte do misky a zahustěte ovesnými vločkami (doporučuji jemné např. od Natural Jihlava nebo z Lídlu) a vytvarujte burgery, které obalte v kukuřičné strouhance.
Smažte na oleji dozlatova nebo dejte péct na 20 minut do trouby na 180 °C.

Jakmile budete mít hotové burgery, tak rozkrojte bulky na burgery a dejte je pod gril opéct dozlatova.
Poté na jednu polovinu natřete kečup, na druhou BBQ omáčku (nebo tatarku), na kečup dejte salát, kolečko rajčete, fazolový burger, kimchi a zakončete opět salátem, přiklopte druhou polovinou housky.
Doporučuji propíchnout špejlí a servírovat s ní, tak se vám burger nerozjede.
Dobrou chuť.

Komentáře

Oblíbené příspěvky