středa 1. července 2015

Zapečená ovesná kaše s jablky a skořicí

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Krásný první prázdninový den :-). Věřím, že si léta užíváte plnými doušky, stejně jako já se Stellinkou :-). Dnes pro Vás mám jeden výtečný tip na snídani, který jsem objevila v kuchařce Lahodně s Ellou, která je zaměřená na bezlepkové veganské recepty. Tento recept nezklamal a opět patří do kategorie rychlých, chutných a nenáročných na suroviny.

Na výtečnou snídani budete potřebovat (2 porce):

1 hrnek ovesných vloček
3/4 hrnku mandlového mléka
1 jablko
4 datle Medjool (nebo 8 obyčejných datlí)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce oblíbeného sirupu (např. rýžový, datlový či javorový)
1 lžíce mandlového másla

Nejprve si vločky zalijte mlékem a nechte 10 minut bobtnat. Mezitím si nastrouhejte jablko a nakrájejte datle na menší kousky. Poté ovoce smíchejte se skořicí, sirupem a máslem a vmíchejte do vloček. Vločky přelijte do zapékací misky a pečte zhruba 10 minut při 200°C.

Podávejte jen tak nebo přelité javorovým sirupem.... Dobrou chuť! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den