24/52: Quinoové sušenky

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Poslední dny mám quinoové období a chtěla jsem vyzkoušet i něco netradičního, tak jsem se pustila do improvizace a upekla quinoové sušenky. Jsou zcela bezlepkové a děsně žravé. Díky vařené quinoe jsou nádherně vláčné a na povrchu křupavé.

Suroviny:

1/2 hrnku quinoy
3/4 hrnku vody
2 lžíce arašídového másla
1 skořicový cukr
1 vanilkový cukr
1 čokoládový pudingový prášek bez lepku
hrst nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce oleje
6 lžic celozrnné pohankové mouky
rostlinné mléko
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
hrst moruší (nebo jiného ovoce)

Nejprve si uvařte quinou ve vodě. Trvá to asi 15 - 20 minut. Vychladlou quinou smíchejte se zbytkem surovin a tvarujte placičky. Z uvedeného množství bude zhruba 12 větších sušenek.
Pečte v předehřáté troubě při 180°C zhruba 35 minut.

Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky