pátek 5. června 2015

Gyros v pitě

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy

Dneska mám pro Vás jednoduchý a chutný recept na gyros v pitě. Inspirací mi byl gyros na Veganských hodech v Brně, který mě naprosto nadchnul. Výhodou tohoto jídla je to, že vyjde opravdu na pár korun (zhruba na 12 Kč jedna plněná pita).

Suroviny (3 porce):

1 bal. sójových kostek
2 litry zeleninového vývaru
gyros koření
sůl
uzená paprika
olej

6 ks pita chleba

1 ledový salát
2 mrkve
sůl
pepř
olivový olej

sójová tatarka

Ideálně den dopředu si uvařte sojové kostky v zeleninovém vývaru. Uvařené kostky přeceďte (vývar můžete použít na polévku) a vymačkejte z nich vodu. Po vychladnutí kostky okořeňte a zalijte olejem. Nechte marinovat alespoň 24 hodin.Na koření nešetřete a doporučuji kostky trošku více osolit.

Druhý den si nachystejte salát. Nakrájejte nadrobno salát, mrkev, ochuťte olejem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.

Na pánvi na malém plameni opékejte sójové kostky dokřupava. A pita placky si opečte v topinkovači (pokud máte malé placky jako já :-), pokud ne, tak opečte na pánvi nebo v troubě).

Pita placky nařízněte a naplňte salátem, gyrosem a zalijte tatarkou. Ihned podávejte :-).

Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Ahoj :)
    Právě jsem objevila tvůj blog, je moc pěknej :) !
    Určitě přidávám do oblíbených blogů a recepty vyzkouším...
    Jestli bys měla čas, hrozně bych ocenila, kdyby ses koukla na můj blog :)
    cesta-ke-zdravi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den